Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kje bo decembra možno prisluhniti Pedru Opeki?

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 11. 2023 / 15:32
Oznake: Duhovnik, Maša, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2023 / 16:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kje bo decembra možno prisluhniti Pedru Opeki?
Pedro Opeka bo Slovenijo obiskal med 1. in 6. decembrom letos. FOTO: Baz Ratner/Reuters

Kje bo decembra možno prisluhniti Pedru Opeki?

Misijonsko središče Slovenije je razkrilo seznam javnih dogodkov, na katerih bo možno letos decembra prisluhniti dolgoletnemu misijonarju na Madagaskarju Pedru Opeki.

Kot smo ob praznovanju letošnje misijonske nedelje pred mesecem dni že najavili TUKAJ, bo v začetku decembra po dolgem času – od njegovega zadnjega obiska v Sloveniji je minilo že dolgih osem let – domovino vnovič obiskal Pedro Opeka, karizmatični in po vsem svetu spoštovani misijonar in večkratni nominiranec za Nobelovo nagrado za mir.

Od 1. do 6. decembra letos

Tedaj so z Misijonskega središča Slovenije sporočili, da natančnejši program njegovega obiska še oblikujejo, danes – manj kot mesec dni pozneje – pa je znano, kje bo Opeko mogoče videti med 1. in 6. decembrom letos. Predvidenih je (vsaj) pet dogodkov v treh različnih škofijah.

V Ljubljani in Mariboru

Osrednji dogodek za mariborsko metropolijo bo maša z njegovim nagovorom v nedeljo, 3. decembra 2023, ob 15. uri v mariborski stolnici sv. Janeza Krstnika. Isti dan dopoldne, ob 10. uri, bo gostoval tudi v ljubljanski nadškofiji in vodil mašo z radijskim prenosom v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na ljubljanskem Tromostovju.

Osrednje javno pričevanje v Medvodah

Dan pozneje, v ponedeljek, 4. decembra, ob 19. uri pa bo osrednje javno pričevanje z glasbenimi gosti v Športni dvorani Medvode. Za ta dogodek je treba rezervirati vstopnice prek pisarne Misijonskega središča Slovenije na telefonski številki 01/300-59-50, na e-naslovu info@missio.si ali prek spleta TUKAJ. Priporočeni dar za vstopnico je 5 €, vsa zbrana sredstva bodo namenjena misijonarju Opeki.

Tudi v rodni župniji njegove matere

Prav tako sta v sklopu misijonarjevega enotedenskega obiska v Sloveniji predvidena tudi dva lokalna dogodka, in sicer v Domu sv. Jožefa v Celju in v Velikih Laščah, rodni župniji njegove matere, posodobljene informacije o morebitnih ostalih dogodkih pa bo Misijonsko središče Slovenije, ki vljudno vabi k udeležbi, sproti objavljalo na svoji spletni strani.

Kako darovati?

Na Misijonskem središču prav tako vabijo vse, naj obisk Pedra Opeke podprejo z molitvijo, hkrati ima obisk tudi dobrodelni namen v podporo številnih projektov misijona Akamasoa na Madagaskarju. Z darovi bodo podprli zlasti zagotavljanje dnevnega obroka za več tisoč otrok, ki se šolajo v misijonskih šolah. Za Pedra Opeko je možno darovati na: TRR SI56 0201 4005 1368 933, sklic SI00 249018, namen Pedro Opeka.

Nalaganje
Nazaj na vrh