Zapri
Iskanje

Klasik med stripi se vrača!

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 22. 01. 2013 / 06:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Klasik med stripi se vrača!

Pri Založbi Družina smo se odločili ponatisniti strip Zgodovina božjega ljudstva, v katerem so predstavljene najpomembnejše svetopisemske osebnosti.

Ponatis stripa Zgodovina božjega ljudstva doživel odličen odziv

Pri Založbi Družina smo se odločili ponatisniti strip Zgodovina božjega ljudstva, v katerem so predstavljene najpomembnejše svetopisemske osebnosti: Abraham, Mojzes, Jakob – Izrael, Jožef, Samson in drugi. Legendarni strip sta ga v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v francoščini izdala P. Thivollier in Xavier Musquera. »Pred dobrimi tridesetimi leti so stripi že izhajali pri Založbi Družina in takrat popolnoma prevzeli mlade. Ti se še danes z nostalgijo spominjajo zgodb in jih želijo posredovati tudi svojim otrokom,« je ob izidu stripa dejal direktor založbe Tone Rode. Da je zanimanje za strip veliko, priča množičen odziv staršev, ki ponatis že naročajo za svoje otroke. Brali ga bodo lahko v izvirni podobi, z novimi opombami, ki jih za ponatis pripravila Jana Podjavoršek.

Deveta umetnost – kakor striparski žanar, je priljubljeno čtivo otrok in mladostnikov. Strip, ki mu nekoč niso pripisovali literarne vrednosti, je danes del šolskega učnega procesa, saj se je uveljavil kot pripomoček pri razvoju otrokove pismenosti. Vizualno podprta pripoved otrokom omogoča hitrejše branje.

Prebiranje svetopisemskih zgodb ima spodbuden vzgojni vpliv na osebnostni razvoj otrok in mladostnikov: prebuja navdušenje nad delovanjem božje moči, odpira vrata v duhovni svet, krepi iznajdljivost in borbenost, utrjuje pravičnost, otrokom in mladostnikom pomaga, da se zavedajo svoje edinstvenosti. Poleg tega na zabaven način izobražuje o temeljnih izvirih krščanske civilizacije.

Strip bo pri Založbi Družina izhajal vsak drugi mesec, letno bo izšlo šest številk.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh