Zapri
Iskanje

Ko dozorijo slive

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 14. 09. 2022 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 20:17

Ko dozorijo slive

Ko dozorijo slive
Fotografija je simbolična. FOTO: Unsplash
Slive, črni bezeg, drnulje, grozdje in podobno pozno poletno sadje naznanja zaključek poletja, vsaj meni se tako zdi. Navadno sadeži dozorijo, ko smo že nekoliko utrujeni od dela na vrtu, ko smo pobrali že večino paradižnikov, bučk in jajčevcev, ko čakamo še na zadnje maline in robidnice in po malem že čistimo vrt.

Res je, breskve so zame najljubši poletni sadež, ki s svojo sočnostjo prav napolni vse čute, a slive, drnulje, tudi bezeg, mmmm, to je za piko na i vsakega poletja.

Kadar v začetku sezone kuham marmelado iz jagod ali marelic, le stežka dobim čvrsto brez dolgotrajnega kuhanja ali vsaj dodatka želirnega sredstva. Pri bezgu in drnuljah in tudi pri slivah in aroniji vse to sploh ni potrebno. Ti drobni sadeži z veliko čvrste lupine imajo precej naravnega pektina in kisline, zato sadna ka...

Prvi mesec beri tednik Družina v digitalni obliki za 1 EUR!

Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close