Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kočevski oratorij 2021: ustvarjalen prikaz življenja bl. Carla Acutisa [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 16. 07. 2021 / 19:29
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2021 / 19:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kočevski oratorij 2021: ustvarjalen prikaz življenja bl. Carla Acutisa [VIDEO]
Reševanje utapljajoče se kobilice FOTO: Župnija Kočevje

Kočevski oratorij 2021: ustvarjalen prikaz življenja bl. Carla Acutisa [VIDEO]

Udeleženci letošnjega oratorija v župniji Kočevje so bili danes, na predzadnji dan druženja s prizadevnimi animatorji, deležni posebnega prizora.

Ker se zaradi slabega vremena niso mogli kot običajno zbrati okoli podružnične cerkve Sv. Rešnjega telesa na Trati, jim je zatočišče pred deževnim dopoldnevom ponudilo kočevsko župnišče. Ko je dež ponehal, so vsakdanje dejavnosti nadaljevali na župnijskem dvorišču. Ves teden so prek domiselne gledališke igre spoznavali življenje bl. Carla Acutisa in zadnji dan jim je reka Rinža, ob kateri stoji župnijski dom, omogočila veličasten zaključek. Animator, ki se je ves teden predstavljal v vlogi mladega Carla, se je na sup deski zapeljal mimo začudenih otroških obrazov in tako uprizoril veličasten »mimohod odrešenega«.


Oratorij v župniji Kočevje se je začel minulo nedeljo z večernim bogoslužjem, pri katerem so se zbrali predvsem navdušeni animatorji, pa tudi nekaj pričakovanja polnih udeležencev. Uradni program se je začel v ponedeljek zjutraj, otroci pa so skozi teden ob igri, pesmi in molitvi spoznavali bl. Carla Acutisa. Po jutranjem dvigovanju zastave in katehezi so se zabavali v različnih delavnicah, na katerih so spoznavali časnikarski poklic, pekli kruh, izdelovali lutke iz starih nogavic, elastike za lase, se urili v nudenju prve pomoči in še marsikaj drugega.


Sreda je bila namenjena tradicionalnemu izletu, ko so obiskali romarsko cerkev Marijinega vnebovzetja na Zaplazu in Ranč Aladin pri Trebnjem. Današnji dan so zaključili s kvizom, jutri pa jih čaka še slovesno bogoslužje v podružnični cerkvi na Trati, ki vedno privabi tudi množico staršev, tako udeležencev oratorija kot animatorjev, ki ob tem obujajo spomine na svoja nekdanja druženja v župnijskih mladinskih skupinah.


Nalaganje
Nazaj na vrh