Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prijateljsko druženje, molitev in mladostna razigranost

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 13. 07. 2021 / 11:31
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 08:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prijateljsko druženje, molitev in mladostna razigranost
Na oratoriju na Dobrovi pri Ljubljani so na obisku imeli škofa Antona Jamnika. FOTO: Arhiv oratorija na Dobrovi.

Prijateljsko druženje, molitev in mladostna razigranost

V teh dneh so po različnih slovenskih krajih oratoriji »v polnem teku«.

Prejeli smo prispevek o dogajanju na oratoriju v župniji Dobrova pri Ljubljani. Preberite si pričevanje animatorke Lucije Stopar in škofa Antona Jamnika. 

Lucija Stopar: Bogu hvala za gospoda župnika in škofa! 

V sredo, 7. julija 2021, smo na oratoriju na Dobrovi imeli imeniten obisk gospoda škofa Antona Jamnika, kot nam je bilo obljubljeno že ob župnijskem prazniku svete birme. Po celodnevnem oratorijskem izletu se nam je pridružil v cerkvi Marije v Leščevju, kjer sta skupaj z župnikom Janezom Kvaternikom darovala oratorijsko sveto mašo. 

Samo malo napora je potrebnega in sodelovanja ter pozornosti do bližnjih, pa je življenje že bolj polno in ustvarjalno. FOTO: Arhiv oratorija na Dobrovi.

Po maši in končanem oratoriju sta župnik Janez in škof Tone z animatorji odigrala še obljubljeno borbeno nogometno tekmo. Rezultat naj ostane skrivnost, smo bili pa zaradi vročine vsi premočeni in soglasni v trditvi, da je bila tekma dobra. 

Bogu hvala za gospoda župnika in škofa, njuno požrtvovalnost, pripravljenost in vedno zvrhano mero pozitivne energije. 

Anton Jamnik: Moje doživetje oratorija 

Ko sem na vročo popoldansko sredo prišel na Dobrovo, sva šla z gospodom župnikom v zakristijo in se pripravljala za sveto mašo. Nekam mirno je bilo vse skupaj, zato sem vprašal, kje je vendarle skoraj 100 otrok in 47 animatorjev? 

Pogledam iz zakristije in vidim, da so vsi v neverjetni zbranosti in miru v cerkvi. Zares sem bil pozitivno presenečen, hkrati pa vesel izjemno lepega sodelovanja in sooblikovanja svete maše. 

Tema oratorija je bila evharistija in župnik Janez je vsak dan zjutraj izpostavil Najsvetejše v češčenje in molitev, kar je bil hkrati uvod v dnevno dogajanje. Zares hvala Bogu za tako ekipo animatorjev, med katerimi je bilo že kar nekaj letošnjih birmancev. Zgled, vreden posnemanja ob vseh teoretičnih razpravah, kako birmance vključiti v mladinske skupine in pevske zbore. 

Po maši in končanem oratoriju sta župnik Janez in škof Anton z animatorji odigrala še obljubljeno borbeno nogometno tekmo. FOTO: Arhiv oratorija na Dobrovi.

Po sveti maši je sledila nogometna tekma, seveda samo z animatorji, saj nas je bilo še tako za štiri ekipe. Kultura obnašanja na igrišču, sodelovanje, nobenih grdih besed ali podobnih neprimernih dejanj, poplesavanje ob zelo prijetni glasbi, vse to je ustvarilo čudovito vzdušje in seveda priložnost, da smo se lahko pošteno prepotili in hkrati zabavali. 

Samo malo napora je potrebnega in sodelovanja ter pozornosti do bližnjih, pa je življenje že bolj polno in ustvarjalno. Iskrene čestitke in zahvala gospodu župniku Janezu Kvaterniku, animatorjem, otrokom in staršem. Dokazali ste, da je mogoče počitnice preživeti tudi drugače.

Kupi v trgovini

Vzgoja za ljubezen
Osebna rast
8,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh