Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oratorij na Mirenskem Gradu

Za vas piše:
Tjaša Nemec
Objava: 08. 07. 2021 / 06:56
Oznake: Cerkev, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.07.2021 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oratorij na Mirenskem Gradu
Danes je naš hribček s cerkvijo poln otroškega rajanja in veselja. FOTO: Danijel Olivo

Oratorij na Mirenskem Gradu

Na Mirenskem Gradu smo od 5. do 10. julija pod okriljem Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote po dvoletnem premoru pripravili oratorij. Animatorji, starši in otroci razmišljamo o življenju blaženega Carla Acutisa.

Skupaj z njim ves teden spoznavamo, da je naše življenje bolj polno in veselo, če v vsem iščemo globlji smisel in živimo za neskončnost. Zato je naše oratorijsko geslo: Odpri srce za neskončnost! 

Da bi otroci od oratorija odnesli kar največ, smo imeli pretekli teden priprave. Animatorji in pomočniki, ki so v času priprav bivali na Gradu, so ob dopoldnevih spoznavali življenje in delo na kmetiji: sodelovali so pri različnih opravilih na vrtu, njivi in travniku, urejali okolico, skrbeli za skupne prostore, pomagali v kuhinji … 

Odpri srce za neskončnost - geslo oratorija na Mirenskem Gradu.

Ob delu so se spletale prijateljske vezi. S skupnimi močmi smo skrbeli za okolico in bili ob pogledu na opravljeno delo kljub naporom in praskam zelo zadovoljni … Veselilo nas je da smo z veseljem opravljali vsa dela, tako tista, ki so nam bila všeč, kot tista, ki so se nam malo upirala. 

Da bi otroci od oratorija odnesli kar največ, smo imeli pretekli teden priprave. FOTO: Danijel Olivo

Povezovale so nas tudi popoldanske priprave, kjer smo ob molitvi in katehezah razmišljali o neskončnosti. Tema je bila za nas zahtevna, a se zavedamo, da je zelo pomembna.

Oratorij poteka pod okriljem Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote.

Na pripravah so sodelovale tudi celotne družine. Mame so pripravljale materiale za kateheze, očetje pa so postavljali kuliso za oratorijsko igrico in skrbeli za druga tehnična opravila. Skupno delo, pogovori, petje, igra …, vse to nas je povezalo, da smo postajali vse bolj usklajena in povezana ekipa. 

Danes je naš hribček s cerkvijo poln otroškega rajanja in veselja. Želimo si, da bi nas vse dni spremljal in razveseljeval Carlov zgled iskrenega otroškega veselja nad življenjem in prijateljstvi!

Več fotografij (avtor vseh je Danijel Olivo) v spodnji fotogaleriji.


Nalaganje
Nazaj na vrh