Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki kot misijonarji za misijonarje v oddaljenih deželah

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 01. 2023 / 11:35
Oznake: Božič, Maša, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2023 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki kot misijonarji za misijonarje v oddaljenih deželah
FOTO: Zoran Car/Spletna stran Škofije Murska Sobota

Koledniki kot misijonarji za misijonarje v oddaljenih deželah

Pred dnevi so se na škofijskem srečanju v Gornji Radgoni zbrali koledniki. Tamkajšnji škof Peter Štumpf je pri maši je v pridigi orisal zgled Levija, ki je spremenil svoje življenje - od ljudi je pred tem pobiral davke za Rimljane in pri tem tudi sam služil - in začel hoditi za Jezusom. Spremenil je tudi svoje ime in pozneje postal apostol Matej.

»Tudi vi, dragi koledniki in kolednice, ste zaslišali njegovo povabilo od župnika ali kaplana, ki vas je povabil, da bi šli na ceste in ulice ter trkali na vrata domov, da bi pričevali za Jezusa, ko ste peli koledniške pesmi ali pa recitirali sporočila o Svetih treh Kraljih in misijonih. Jezus je hodil pred vami, čeprav ga niste videli,« je poudaril škof Štumpf.

Škof Štumpf med pridigo. FOTO: Zoran Car/Spletna stran Škofija Murska Sobota

Kot misijonarji od hiše do hiše

Kot je dejal, bi lahko ostali doma pred televizijo ali računalnikom, a so premagali sebe, vstali iz kavča, si nadeli koledniška oblačila in šli od vrat do vrat. »Hodili ste od hiše do hiše tudi kot misijonarji za misijonarje tam daleč v tujih in nam nepoznanih deželah, kjer oznanjajo Jezusa. Večkrat nas povabijo, naj jim pomagamo. Ne moremo iti tja, vendar pa jim pošljemo tudi nekaj denarja, da z njim pridejo do potrebnih reči, ki jih potrebujejo pri svojem oznanjevanju evangelija.«

Celotno pridigo škofa Štumpfa lahko preberete TUKAJ.

Vera, ki se zgleduje po Jezusu

Spomnil je, da naša vera ni takšna, da bi gledala samo nase, temveč je to vera, ki se zgleduje po Jezusu. »On je oznanjal svojo veselo novico o tem, da je naš prijatelji in tudi zdravnik. Pri tem je posebej pozoren do ubogih in bolnih, ki jih je nasičeval in ozdravljal. Kar je Jezus oznanjal, je tudi delal. Kot koledniki in kolednice ste vašo vero okrepili tudi z vašimi darovi, ki ste jih nabirali za misijone. Tako ste se približali Jezusu oziroma ste mu postali podobni.«

FOTO: Zoran Car/Spletna stran Škofija Murska Sobota

Jezus tega ne bo pozabil

Kolednicam in kolednikom je škof namenil zahvalo, saj so bili v božičnih dneh sopotniki z Jezusom »po naših krajih, da bi bili blizu ljudem in našim misijonarjem ter tistim, ki jim oni oznanjajo evangelij. Jezus vam tega nikdar ne bo pozabil. Niste si nabrali denarja zase, nabrali pa ste si veliko dragocenih biserov za nebesa, ki jih Jezus tam skrbno hrani za vas. Jezus vas vabi, da nadaljujete,« je povedal in jim položil na srce, da sicer ne morejo biti vse leto koledniki in kolednice, vedno pa so lahko »nabiralci nebeških biserov zase tako, da vsak dan hodite za Jezusom in imate skrb tudi za druge, ki vas potrebujejo«.

Kupi v trgovini

Sveti trije kralji (26027)
Figure Willow Tree
84,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh