Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečalo se je skoraj 150 kolednikov ljubljanske nadškofije

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 09. 01. 2023 / 15:16
Oznake: Božič, Maša, Praznik, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.01.2023 / 15:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečalo se je skoraj 150 kolednikov ljubljanske nadškofije
Zbralo se je 150 kolednikov iz 10 župnij. FOTO: Slavko Kalan

Srečalo se je skoraj 150 kolednikov ljubljanske nadškofije

Kot je že v navadi, se koledniki posameznih škofij po opravljenem delu zberejo na škofijskem srečanju kolednikov. V Ljubljani se je zbralo skoraj 150 otrok iz 10 župnij ljubljanske nadškofije.

Koledniki ljubljanske nadškofije so se srečali v Zavodu sv. Stanislava. FOTO: Slavko Kalan

Kot je pojasnil škofijski animator za misijone Slavko Kalan, župnik Župnije Velesovo, se je srečanje v dvorani Matije Tomca v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano začelo s predstavitvijo dveh sodelujočih laičnih misijonarjev, Katje Ravnikar in Matevža Strajnarja, nadaljevalo pa v zavodski cerkvi s sveto mašo, ki jo je vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore ob ravnatelju Misijonskega središča Slovenije Matjažu Križnarju, Slavku Kalanu in še nekaterih župnikih.

Mašo je daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. FOTO: Slavko Kalan

Zahvala kolednikom in animatorjem

Nadškof Zore se je pri maši, ki jo je s petjem obogatil Otroški zbor iz Šentvida nad Ljubljano, zahvalil vsem kolednikom in animatorjem, ki že vrsto let vodijo in organizirajo koledniško akcijo ter na ta način izdatno pomagajo pri življenju in delu slovenskih misijonarjev. Hkrati je vse kolednike povabil, da so tudi oni s svojim zgledom misijonarji v svojem okolju, v šolah in v župnijah.

FOTO: Slavko Kalan

Laična misijonarja in kvintet Dori

Po maši so za zbrane kolednike pripravili enourno srečanje z laičnima misijonarjema Katjo Ravnikar in Matevžem Strajnarjem, ki sta v sliki in besedi predstavila svoje skoraj šestletno delo na Madagaskarju. Po opoldanski malici pa jih je zabaval še kvintet Dori – člani so bili nekoč prav tako ministranti in koledniki, zdaj pa, kot je pojasnil Slavko Kalan, »tudi kot odrasli možje naredijo dosti dobrega za kolednike in številne druge dobrodelne akcije«.

Za dobro voljo in zabavo je poskrbel kvintet Dori. FOTO: Slavko Kalan

Zahvala za čas in zbrane darove

»Najlepša hvala Zavodu sv. Stanislava za možnost gostovanja v njegovi hiši, kvintetu Dori, pa šoferjem, staršem in animatorjem ter seveda tudi drugim kolednikom po Sloveniji za vaš čas in zbrane darove,« je bil po srečanju hvaležen Slavko Kalan. Kakšno je bilo srečanje kolednikov Škofije Novo mesto, pa smo včeraj poročali TUKAJ.

Nalaganje
Nazaj na vrh