Zapri
Iskanje

Koledniška maša v Čemšeniku

Za vas piše:
Blaž Vozelj
Objava: 07. 01. 2022 / 13:24
Oznake: Maša, Praznik, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2022 / 13:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Koledniška maša v Čemšeniku

Koledniška maša v Čemšeniku
FOTO: Blaž Vozelj
Že več let v čemšeniški župniji v času po božiču koledujemo in prinašamo blagoslov ljudem. Zadnja leta pripravljamo koledniško mašo, pri kateri sodelujejo koledniki, ki v okviru trikraljevske akcije Misijonskega središča zbirajo sredstva za misijonske dežele. Po enoletnem premoru smo spet lahko imeli takšno mašo, kar nas zelo veseli. Potekala je pod geslom: Prebudi se in bodi luč!

Letos so sveti trije kralji koledovali pri sveti maši v četrtek, 6. januarja zvečer. Pripravili smo tudi uvode za bogoslužje, s katerimi smo obeležili ta poseben praznik v spomin na prihod treh modrih k Jezusu v jaslih. Nekateri birmanci so se velikodušno odzvali vabilu in polepšali sveto mašo s svojim sodelovanjem.

Farani pa so darežljivo prispevali prostovoljne darove za misijonske dežele in s tem pokazali, da nas Bog združuje in znamo deliti veselje božičnih praznikov tudi z ljudmi tam daleč v Afriki in Aziji, ki v teh časih še toliko bolj potrebujejo osnovnih dobrin. Solidarnost je pot v lepši jutri. Župljani so domov odnesli blagoslovljene nalepke (20 G+M+B 22) , ki jih bodo prilepili na vhodna vrata, da bi njihov dom celo leto spremljal Božji blagoslov. Prosimo Boga za to.

Naj koledniški blagoslov spremlja tudi vas in vaše najdražje v letu 2022. Bog naj bo z vami!

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh