Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolesarjenje za dober namen

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 27. 04. 2022 / 09:41
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2022 / 09:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kolesarjenje za dober namen
Kolesarji na startu v Novem mestu. FOTO: Sportida, DOS

Kolesarjenje za dober namen

Kolesarji v projektu Dobrodelno okrog Slovenije, ki se začenja z današnjo etapo v Novem mestu, bodo vse do 1. maja s skupnimi močmi zbirali sredstva, ki bodo namenjena nakupu koles za otroke iz socialno ogroženih družin. Koordinator zbiranja sredstev je Slovenska karitas.

Letošnji slogan projekta je »Pot za srečo otrok«. Kolesarjem se lahko kjer koli in kadar koli pridružijo vsi kolesarski navdušenci in v njihovi družbi prekolesarijo del poti. Vseh pet dni je kolesarje v živo možno spremljati na spletni strani Dobrodelno okrog Slovenije.

Začetek in konec v Novem mestu

Prvo etapo kolesarji danes začenjajo v Novem mestu. 277-kilometrsko etapo bodo zaključili v Portorožu. Jutri jih bo pot iz Portoroža vodila do Soče, tretji dan jih bodo navijači na cilju pričakali na Prevaljah. Na sobotni, predzadnji etapi, jih cilj čaka v Dobrovniku, v nedeljo pa se vračajo v dolenjsko prestolnico, torej na start današnje etape. Vsak dan bodo v povprečju prevozili med 250 in 300 kilometrov.

Kolesarji bodo v petih dneh prevozili 1225 kilometrov. FOTO: Sportida, DOS

Več kot bodo zbrali, več koles bodo kupili

»Že na trasi bomo podelili 12 koles za otroke socialno ogroženih družin – po dve za področje vsake regijske Karitas (Ljubljana, Murska Sobota, Maribor, Celje, Koper in Novo mesto). Kolikor več bomo zbrali, toliko več koles bomo tudi kupili. Prejemnike bodo predlagale regijske Karitas, ki najbolje poznajo razmere na svojem področju,« je povedal Luka Oven iz Slovenske karitas.

Organizatorji bodo sredstva zbirali na naslednje načine: kolesarji lahko na poti prispevajo minimalno 10 evrov, s SMS sporočili tistih, ki bodo gledali kolesarjenje v prenosu v živo: ZAKOLO5 na 1919, večje donacije pa je možno prispevati na TRR Karitas: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 905, Namen: ZA KOLO

DOS je tudi projekt ozaveščanja

Letos je partner projekta tudi društvo Celiac Slovenija, ki z zanosom in delom ozavešča javnost ter prispeva k dvigu ravni življenja oseb s celiakijo. Celiakija je imunsko posredovana reakcija na gluten v živilih, ki primarno prizadene tanko črevo posameznikov, ki imajo genetsko predispozicijo. Kaže se lahko z različnimi kliničnimi slikami, tako z značilnimi gastrointestinalnimi simptomi kot tudi z ekstraintestinalno simptomatiko. Edina terapija je vseživljenjska brezglutenska dieta.





Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh