Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Dirka po Sloveniji končno dobila domovinsko pravico

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 15. 06. 2021 / 06:25
Oznake: Cerkev, Družba, Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 08:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Dirka po Sloveniji končno dobila domovinsko pravico

Komentar: Dirka po Sloveniji končno dobila domovinsko pravico

V zadnjih letih doživljamo preporod slovenskega kolesarstva.

Množice ljudi, ki so se vsak dan na vsaki etapi zgrinjale ob ceste, da bi pozdravile kolesarje, so presenetile vse. Tudi same kolesarje, ki so po etapah vsakodnevno hvalili vzdušje ob progi. FOTO: Sportida



Ljubitelji kolesarstva že desetletja prek televizijskih prenosov spremljamo nekatere največje dirke po Evropi. In zdi se, da nas je vsako leto le več. Za to seveda v zadnjih letih skrbijo tudi uspešni slovenski kolesarji. Kar naenkrat večina Slovencev spremlja znamenite francoske in italijanske vrhove. Včasih tja tudi hodi na počitnice. Veliko navdušencev namreč želi vzpone preizkusiti.

A zadnji teden so bile oči svetovnega kolesarstva uprte v Slovenijo. Dirka po Sloveniji, ki smo ji še pred kakšnim letom Slovenci posvečali le malo pozornosti, je letos na krilih slovenskih kolesarskih uspehov zacvetela. Množice ljudi, ki so se vsak dan na vsaki etapi zgrinjale ob ceste, da bi pozdravile kolesarje, so presenetile vse. Tudi same kolesarje, ki so po etapah vsakodnevno hvalili vzdušje ob progi. Posebnost dirke je bil epski vzpon na Sveto Goro, ki je ponudila celo najstrmejši povprečni vzpon v letošnjem kolesarskem koledarju.

Seveda je, kot na vsakem športnem tekmovanju, tudi na dirki po Sloveniji v ospredju rezultat. Tudi ta je bil letos popolnoma po željah slovenskih kolesarskih navdušencev. Tadej Pogačar, zmagovalec lanske dirke po Franciji, je že vnaprej dejal, da si želi doma zmagati. Ni čakal dolgo, na veliko veselje mnogih navijačev je napadel že v drugi etapi s ciljem na celjskem gradu. Skorajda minuta in pol prednosti je bila dovolj, da je slovenski šampion do konca dirke le nadzoroval dogajanje. Ob vzponu na Sveto Goro pa se je še podredil ekipi in pomagal svojemu sotekmovalcu Diegu Ulissiju do drugega mesta na dirki. Popolna zmaga za Pogačarjevo ekipo in lepa popotnica za letošnjo dirko po Franciji, ki se bo začela julija.

V zadnjih letih doživljamo preporod slovenskega kolesarstva. Kar naenkrat ugotavljamo, da so tudi vzponi po slovenskih hribih in gričih težki ter pomembni. Ob takem vzdušju pa po besedah tujih komentatorjev ne bo treba dolgo čakati, da bi se tudi dirka po Franciji morda nekega dne začela v Sloveniji.
_ _ _

*Komentar je bil objavljen v Naši družini (25/2021).*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

»Nihče ni pričakoval, da bo Tadej to zmogel«

Tadej Pogačar: Skušam ohranjati formo

»Hvala, Tadej in Primož, za srčnost in predanost!«

Komentar: Šport, ki povezuje

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh