Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Jasna slika

Za vas piše:
Manica Ferenc
Objava: 25. 02. 2021 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2021 / 18:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Jasna slika

Komentar: Jasna slika

Realnost je, da je vsak, ki izrazi minimalno podporo vladi, razglašen najmanj za naivneža.

Manica Ferenc. FOTO: Tatjana Splichal.


Ben Shapiro v knjigi Na pravi strani zgodovine razloži novo kulturo levičarjev, ki nasprotnikom ne pustijo do besede, saj si lastijo položaj izvoljenih naprednih bitij, ki nasprotnike etiketirajo kot nacistoidne pošasti, pri tem zavračajo argumente in znanje, v ospredje pa postavljajo čustva oz. želje.

Po neuspešni nezaupnici vladi bi pričakovali, da se bodo politične razmere umirile. Da se bodo predstavniki opozicije, ki so, spomnimo, pred natanko enim letom odstopili oz. je takratni premier Šarec sam razpustil vlado, ne da bi koalicijski partnerji to sploh vedeli (nekaj dni jim ni bilo jasno, ali vladajo ali ne), soočili z realnostjo ter se začeli ukvarjati z vsebinskimi vprašanji, ne pa z ideologiziranjem.

Srd in nezmožnost sprejetja realnosti jih poganja v vedno nova destruktivna dejanja. Vse ob pomoči dominantnih medijev.

Ti sedaj nadaljujejo neusmiljeno poniževanje in etiketiranje poslancev SMC in DeSUS zgolj zato, ker ostajajo v vladi, z očitki, da se ne postavijo po robu (premierju), da živijo kolaborantsko življenje, pomagajo pri rušenje vladavine prava, demontaži demokracije in razgradnji slovenskega kulturnega prostora … Kakšna sprevrženost.

V to igro so potegnili še kolege iz tujine. Spletni medij Politico je objavil članek, v katerem novinarka piše, da »napadi premierja Janeza Janše na novinarje ustvarjajo ozračje strahu«. Mar ga res? Je v Sloveniji res tako ozračje, da si ne novinarji ne državljani ne upamo kritično izrekati o vladi?

Kritičnost do vlade se od dne, ko se je začela sestavljati in postavljati, ves čas samo stopnjuje. Ob vsakem najmanjšem uspehu praviloma sledijo diskreditacije, omalovaževanja in pri tem se uporablja vedno hujši besednjak, brez vsakega strahu.

Realnost je taka, da je vsak, ki izrazi minimalno podporo vladi, razglašen najmanj za naivneža, osebo brez lastnega mnenja – skrajnega desničarja, vsak, ki je pripravljen pljuvati po njej, pa dobi vso potrebno medijsko pozornost.

Predstavniki naše levice izgubljajo razsodnost. Za svoj prav so pripravljeni uničiti državo in to potem pripisati desnici. Zato naj novinarji, ki pišejo o razmerah pri nas, pridejo v našo državo, tukaj preživijo nekaj časa in si sami ustvarijo sliko.

Tudi nizozemska evropska poslanka Sophie In 't Veld, ki vodi preiskovalno skupino za spremljanje demokracije v Evropskem parlamentu in je premierja Janeza Janšo povabila k sodelovanju v skupni razpravi o medijih v Sloveniji, naj nas prej obišče.

Na razpravo pa naj povabi tudi predstavnike nedominantnih medijev, med njimi katoliških, ki ne pokrivamo samo verskih vsebin, temveč se trudimo, da smo glas prezrtih. Potem se bo morda slika o realnosti v Sloveniji začela jasniti.


Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (09/2021).

Preberite še:
- Komentar: Laškega enajsterca je bilo preveč
- Komentar: Dialog ni samo seštevek dveh monologov
- Komentar: Norčevanje iz demokracije, žalitev ustave
- Komentar: Okus in vonj ljubezni
- Komentar: Kvas družbe

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh