Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komorowski papeža povabil na drugi obisk Poljske

Objava: 17. 07. 2012 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Komorowski papeža povabil na drugi obisk Poljske

Tudi poljski škofje si v jubilejnem letu 2015/16 želijo obiska svetega očeta.

Poljski predsednik Bronislaw Komorowski je papeža Benedikta XVI. povabil na drugi obisk v svojo državo. Po navedbah urada predsednika v Varšavi je Komorowski v Vatikan pisal, da bi bila Poljska ‘počaščena in srečna’, če bi lahko sprejela papeža in z njim delila ‘svoje veselje in skrbi’. Morebiten termin obiska zaenkrat še ni bil naveden.

Poljaki se ganjeni s hvaležnostjo spominjajo prvega pastoralnega obiska Benedikta XVI. leta 2006, je pojasnil predsednik. Takrat je papež obiskal nekdanja ‘delovna mesta’ svojega predhodnika Janeza Pavla II. v Krakovu in v njegovem rojstnem kraju Wadowice, na programu pa je bil še obisk Varšave, romarskega središča Čenstohove in nekdanjega nemškega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau.

Že oktobra lani je Poljska škofovska konferenca Benedikta XVI. leta 2015 povabila na Poljsko. Kot povod za vabilo so škofje navedli jubilejno slavje ob pokristjanjenju dežele. V spominskem letu 2015/16 Poljaki obhajajo 1050-letnico krsta kneza Mieszka (966), leta 2015 pa si želijo prirediti tudi svetovni dan mladih v Krakovu. Že pokojni predhodnik Komorowskega, nekdanji predsednik Lech Kaczinsky, je papeža Benedikta XVI. leta 2009 povabil na Poljsko.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh