Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Končalo se je leto posvečenega življenja

Za vas piše:
K. C.
Objava: 01. 02. 2016 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Končalo se je leto posvečenega življenja

Mašo je v Mariboru daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl, ki je vodil tudi obnovo redovniških zaobljub.

V baziliki Marije, Matere Usmiljenja v Mariboru je bilo v nedeljo, 31. januarja,praznovanje Gospodovega darovanja v templju in 20. dne posvečenega življenja za redovnike in redovnice. Slogan dne je bil Evangelij, preroštvo, upanje. Hkrati pa se je sklenilo leto posvečenega življenja in se umaknilo letu usmiljenja. Mašo je daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, ki je vodil tudi obnovo redovniških zaobljub.

V pridigi je dejal, da svet potrebuje pričevalce evangelija, k čemur je poklican vsak kristjan, posebej pa je Gospod poklical redovnice in redovnike. »Prav zardi osebnega Jezusovega povabila je za naše življenje tako pomenljivo, da nenehno ohranjamo živ odnos in osebni dialog s Kristusom.« Posvetil se je tudi letu posvečenega življenja in izrazil upanje, da smo bolje spoznali darove in karizme, ki na mnogovrstno bogatijo Cerkev. Ob sklepu pa se je vprašal: »Kakšen sad je to leto obrodilo?« in odgovoril s tremi besedami: »evangelij, preroštvo in upanje«. Tudi po koncu leta posvečenega življenja se morajo sadovi razvijati, je poudaril, da bi lahko odgovorili na izzive, ki jih prinaša naš čas.

Skupno obema letoma je po nadškofovem mnenju želja, »da bi z novim navdušenjem lahko šli za Gospodom. Tako se pot ne zaključuje, ampak se nadaljuje. Pot jubilejnega leta usmiljenja je namenjena nam vsem, še posebej vsem članom posvečenega življenja, kajti Bogu posvečeno življenje je pričevalno samo, če je obličje Očetovega usmiljenja. V prvi vrsti se to uresničuje, ko gradite pristno sestrinstvo in bratstvo v svojih skupnostih.«

Po homiliji je potekala obnovitev redovnih zaobljub, nato pa so redovniki in redovnice kot izraz veselja nad svojo podaritvijo Gospodu zapeli Marijin slavospev.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh