Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Končalo se jubilejno leto sv. Lovrenca Brindiškega

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 07. 2019 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2019 / 12:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Končalo se jubilejno leto sv. Lovrenca Brindiškega

V ponedeljek, 22. julija, bratje kapucini sklenili jubilejno leto.

V ponedeljek, 22. julija, na dan 400-letnice smrti sv. Lovrenca Brindiškega so bratje kapucini sklenili jubilejno leto. sv. Lovrenc Brindiški je edini generalni minister kapucinov, ki je bil razglašen za svetnika, papež Janez XXIII. pa ga je razglasil za Cerkvenega učitelja.

Nadškofija Brindisi-Ostuni je med januarjem in majem letos po vseh župnijah organizirala Lovrenčev teden, ki je bil namenjen spoznavanju svetnika, molitvi in raznim pobudam evangelizacije. V tem času je bila izpostavljena tudi relikvija sv. Lovrenca Brindiškega, ki jo hranijo v svetišču sv. Marije Angelske.

Sv. Lovrenc Brindiški je bil duhovnik, generalni predstojnik, apostolski cerkveni učitelj in pridigar. Goduje 21. julija.

Rodil se je 22. julija 1559 v Brindisiju v južni Italiji. Njegovo krstno ime je bilo Julij Cezar. Šolo je obiskoval pri minoritih. Po očetovi smrti je odšel v Benetke k stricu duhovniku, ki jo vodil zasebno. V Benetkah je spoznal tudi kapucinski red, ki se mu je pridružil leta 1575, leta 1582 pa je bil posvečen v duhovnika. Znal je grščino, hebrejščino, sirščino, nemščino, francoščino, italijanščino in latinščino.

Bil je profesor teologije, magister novincev, večkrat provincialni minister in generalni definitor, od leta 1602 do 1605 tudi generalni minister. Spodbujal je vse, naj gojijo molitveno življenje in si prizadeval za mir, zato so mu papeži in katoliški vladarji zaupali pomembne diplomatske misije. Leta 1619 je odšel v Lizbono na srečanje s španskim kraljem Filipom III., a je na misiji umrl. Za svetnika je bil razglašen leta 1881.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh