Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert in razstava pri sv. Vincenciju na Taboru [FOTO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 19. 01. 2024 / 15:45
Oznake: Iz življenja, Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2024 / 18:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koncert in razstava pri sv. Vincenciju na Taboru [FOTO]
V koncertnem delu večera so nastopajoči predstavili dvanajst točk: poleg sakralne glasbe in nekaj instrumentalnih del smo lahko prisluhnili tudi zanimivima priredbama skladb legendarnih The Beatles. FOTO: M. M. Š.

Koncert in razstava pri sv. Vincenciju na Taboru [FOTO]

V cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani so študentje iz Študentskega doma Vincencij sinoči priredili zdaj že tradicionalni koncert v začetku novega koledarskega leta, na katerem se predstavijo stanovalci doma, ki se z glasbo ukvarjajo bodisi poklicno bodisi ljubiteljsko. Koncertu je sledilo odprtje razstave Andreja Mraka v Vincencijevi dvorani v pritličju doma.

Uvod v glasbeni večer je bila sveta maša, ki jo je daroval ravnatelj ŠDV, Rok Žlender CM, s petjem pa jo je obogatil Mešani pevski zbor ŠDV pod vodstvom Antonia Vogrinca.

V koncertnem delu večera so nastopajoči predstavili dvanajst točk: na programu je bila sakralna glasba in nekaj instrumentalnih del, prisluhnili pa smo lahko tudi zanimivima priredbama skladb legendarnih The Beatles.

Ana in Andrej Mrak predstavljata svoje izdelke. FOTO: ŠDV

Po koncertu so v Vincencijevi dvorani odprli razstavo Andreja Mraka z naslovom Delo in srce za dušo in dom. Razstavljalec se je odprtja udeležil z ženo Ano. Oba zakonca imata cerebralno paralizo, kljub temu pa živita ustvarjalno in samostojno družinsko življenje. Oba hodita v službo, napisala sta tudi vsak svojo knjigo, v kateri sta predstavila zgodbo svojega življenja. Andrej je izredno inovativen in na razstavi v fotografski obliki predstavlja svoje delo, čeprav, kot je poudaril na odprtju, »to ni fotografska razstava«.

Utrinek z razstave. FOTO: M. M. Š.

Andrej oblikuje različne predmete, predvsem škatlice iz lesa, ki jih zriše na računalniku, dele nato izreže z računalniško vodenim laserskim žarkom. Pri sestavi predmetov na uporablja lepila, temveč jih sestavi s posebej oblikovanimi zatiči. Poleg škatlic je med drugim oblikoval tudi jaslične figure, lestenec, hranilnike, različne skrinjice, pa tudi »Ljubljanskega zmaja«.

Andrejev »Ljubljanski zmaj«. FOTO: M. M. Š.

Zakonca Mrak Andrejeve izdelke na fotografijah rada predstavljata v različnih ustanovah, recimo knjižnicah, bolnišnicah ali galerijah, tokrat pa k ogledu prijazno vabita v Študentski dom Vincencij.

Kupi v trgovini

Razprodano
Vincencij Pavelski
Za otroke
6,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh