Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konzistorij v Vatikanu zaključen

Objava: 21. 02. 2012 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Konzistorij v Vatikanu zaključen

Papež je včeraj sprejel nove kardinale ter njihove sorodnike in prijatelje z nagovori v različnih jezikih, med drugim v češkem in romunskem.

Papež Benedikt XVI. je z včerajšnjo avdienco za nove kardinale in njihove ‘kardinalske družine’ zaključil slovesnosti ob tokratnem konzistoriju. V vatikanski dvorani Pavla VI. je pozdravil tistih dvaindvajset mož, ki jih je minulo soboto sprejel v kardinalski zbor.

V več jezikih, med drugim v češčini in romunščini, materinih jezikov kardinalov Dominika Duke iz Prage in Luciana Muresana iz Albe Iulie, se je Benedikt XVI. v nagovoru obrnil na nove cerkvene dostojanstvenike, njihove sorodnike in prijatelje, ter na uradne delegacije, ki so pripotovale na konzistorij v Vatikan. Sveti oče je poimensko pozdravil vsakega kardinala posebej in jih vse skupaj pozval, naj v svoji novi vlogi delujejo kot ‘za žrtev pripravljene priče resnice in zvesti sodelavci Petrovega naslednika’.

Po zaključku uradnega dela avdience je vsak izmed novih kardinalov papežu predstavil svoje najbližje sorodnike, sveti oče pa je vse izročil v varstvo Matere Božje in apostolov Petra in Pavla.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh