Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koprski stolni župnik Primož Krečič je osebnost Primorske 2021

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 13. 01. 2022 / 21:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2022 / 22:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Koprski stolni župnik Primož Krečič je osebnost Primorske 2021

Koprski stolni župnik Primož Krečič je osebnost Primorske 2021
Koprski stolni župnik Primož Krečič, osebnost Primorske za leto 2021. FOTO: Tatjana Splichal
Osebnost Primorske za leto 2021 je koprski stolni župnik Primož Krečič, ki je z neutrudno ekipo zanesenjakov uresničil sanje o umestitvi novih orgel v koprski stolnici.

Zmagovalca in prejemnika zlatega jabolka so razglasili nocoj v posebni oddaji Radia Koper-Capodistria, poročajo Primorske novice.

Koprski stolni župnik Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta, orgel znamenite züriške dvorane Tonhalle. Ni se ustrašil tveganja, nepredstavljivih stroškov, niti nasprotujočih si mnenj.

Okrog sebe je zbral somišljenike, sodelavce in vse, ki so lahko kakorkoli prispevali k uresničitvi cilja. Danes na izjemno estetsko in slogovno prefinjeno obnovljenem koru stoji veličastna kraljica instrumentov - pridobitev ne le za Koper, temveč tudi za širšo slovensko in tujo kulturno javnost, so ob podelitvi zapisali v predstavitvi zmagovalca.

Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta.

Primož Krečič je ob nazivu prejel tudi zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Na seznamu kandidatov za osebnost leta 2021 so bili posamezniki, ki so po navedbah pristojne komisije – sestavljali so jo predstavniki uredništev sodelujočih medijev: Primorskih novic, Regionalnega RTV centra Koper-Capodistria, deželnega sedeža RAI FJK in Primorskega dnevnika – »naredili tisti korak onkraj«. Zmagovalca so izbrali bralci, poslušalci in gledalci omenjenih medijev.

Med kandidati so bili še: Mojca Milone, Mario Fafangel, Cvetka Kernel, Alexander Gadžijev, Lara Komar, Igor Miljavec, Andreja Gulič in Matej Maver, Gorazd Bajc in Borut Klabjan ter Matteo Parenzan.

Nalaganje
Nazaj na vrh