Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koreji po letu dni znova v čezmejni komunikaciji

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 27. 07. 2021 / 09:31
Oznake: Družba, Odnosi, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2021 / 09:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koreji po letu dni znova v čezmejni komunikaciji
Severnokorejski voditelj Kim Jong-un in južnokorejski predsednik Moon Jae-in aprila 2018 FOTO: Wikipedia

Koreji po letu dni znova v čezmejni komunikaciji

Seul in Pjongjang sta danes sporočila, da sta po več kot enem letu prekinitve znova vzpostavila čezmejne komunikacijske kanale med državama.

Kot poroča STA, sta državi komunikacijo vzpostavili na 68. obletnico podpisa dogovora o prekinitvi ognja, ki je končal korejsko vojno.

Južnokorejski predsednik Moon Jae-in si je od aprila dopisoval s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom in strinjala sta se, da obnovita medsebojne stike, so sporočili iz južnokorejske prestolnice. Po predsednikovih besedah bo to dejanje pripomoglo k izboljšanju odnosov med državama. Z južnokorejskega ministrstva za združitev so sporočili, da sta voditelja danes že opravila prvi telefonski pogovor.

Voditelja sta danes že opravila prvi telefonski pogovor.

Severna Koreja je junija lani enostransko prekinila vse komunikacijske kanale med vladnimi uradi in oboroženimi silami obeh držav, s čimer se je Pjongjang odzval na propagando z letaki, ki so jih južnokorejski aktivisti pošiljali čez mejo proti severu. Pjongjang je namreč Seulu očital, da v tem primeru ni ustrezno ukrepal.

Po navedbah severnokorejske tiskovne agencije KCNA si vsi Korejci čim prej želijo okrevati po nazadovanju v odnosih med državama. Oba državna voditelja pa sta se strinjala glede velikega koraka v obnovitvi medsebojnega zaupanja ter spodbujanju sprave z oživitvijo komunikacijskih kanalov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh