Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kosovo za 48 ur odložilo začetek izrekanja glob za napačno registrsko tablico

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 22. 11. 2022 / 09:22
Oznake: Politika, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2022 / 10:44
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Kosovo za 48 ur odložilo začetek izrekanja glob za napačno registrsko tablico

Kosovo za 48 ur odložilo začetek izrekanja glob za napačno registrsko tablico
Kosovo in Srbija še vedno v iskanju odgovora na rešitev krize. FOTO: Wikimedia Commons
Kosovski premier Albin Kurti je ponoči sprejel predlog ZDA, da za 48 ur preloži začetek izrekanja glob za lastnike vozil s srbskimi registrskimi oznakami. Preložitev začetka veljavnosti ukrepa je zahteval ameriški veleposlanik v Prištini Jeff Hovenier, da bi ZDA in Evropska unija s Prištino in Beogradom v tem času našli odgovor na rešitev krize.

»Zahvaljujem se ambasadorju Hovenierju za njegovo predanost in angažiranost. Sprejemam njegovo zahtevo po 48-urni odložitvi izrekanja kazni za nezakonite 'KM' (in druge) tablice. Veselim se sodelovanja z ZDA in EU pri iskanju rešitve v naslednjih dveh dnevih,« je danes ponoči na Twitterju zapisal Kurti.

Za neuspeh osemurnih ponedeljkovih pogovorov je visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell okrivil oba voditelja, tako srbskega predsednika Aleksandra Vučića kot kosovskega premierja Albina Kurtija, poroča STA.

Srbski predsednik Vučić se je po neuspelih pogovorih ponoči sešel s predstavniki kosovskih Srbov. »Prosili smo jih, naj pazijo nase, naj bodo mirni, da bomo ohranili mir in stabilnost ter da naj na aroganco drugih odgovarjajo spodobno,« je sporočil po srečanju.

Globa v višini 150 evrov

Kosovska predsednica Vjosa Osmani je Borrella po srečanju s Kurtijem in Vučićem medtem obtožila pristranskosti, Srbijo pa označila za agresorja. Borrell je sestanek sklical, potem ko je Priština v okviru procesa zamenjave tablic s kosovskimi napovedala, da bo danes začela izrekati globe v višini 150 evrov tistim, ki na vozilih ne bodo imeli kosovskih tablic.

Nalaganje
Nazaj na vrh