Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakonca Frelih: Marija uresničuje tudi nemogoče stvari

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 06. 09. 2023 / 08:18
Čas branja: 14 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2023 / 19:43
Zakonca Frelih: Marija uresničuje tudi nemogoče stvari
Družina Frelih. FOTO: Lojze in Pija Frelih.

Zakonca Frelih: Marija uresničuje tudi nemogoče stvari

Pogovor z Lojzetom in Pijo Frelih, ki sta se po različnih življenjskih ovinkih, spreobrnjenju in pripravi na posvečeno življenje na Kureščku odločila za skupno pot.

Dvostranski intervju v Družini je bistveno premalo obsežen, da bi zajeli vse ovinke, stranpoti, steze in ceste samosvojega življenja Lojzeta in Pije Frelih. Nekoč sta bila oba na poti v posvečeno življenje v skupnosti na Kureščku. Danes sta zakonski par z živahnima dvojčkoma.

Smo v času praznika Marijinega rojstva. Kaj vama pomeni Marija?

Pija: Ko sem prejela zakramente, mi Marija ni bila tako blizu. Bližje sta mi bila Jezus in Sveti Duh. Ko pa sem prišla živet na Kurešček, mi je Bog počasi začel odstirati pomen Marije kot prve in največje priprošnjice pri Bogu. Zame je tik pod Jezusom. Vsakodnevno živim z njenimi sporočili.

Lojze: Meni Marija ogromno pomeni že od otroštva. Ko sem kot ministrant po nesreči zlomil Marijin kip, sem mislil, da bom šel v pekel. Imel sem zelo živo in iskreno vero. Potem sem jo za nekaj časa izgubil. Menim, da je Marija glavna priprošnjica, ki rada uslišuje, tudi nemogoče stvari. Je zelo mo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh