Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kot duhovnik imam tri stvari vedno pri sebi«

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 06. 01. 2024 / 10:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.01.2024 / 07:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Kot duhovnik imam tri stvari vedno pri sebi«
David Michael Moses deluje v ameriški zvezni državi Teksas. FOTO: fatherdavidmichael.com/zajem zaslona

»Kot duhovnik imam tri stvari vedno pri sebi«

Mlad ameriški duhovnik David Michael Moses z veseljem podeljuje zakrament svete spovedi: tudi na letališčih ali na športnih tekmah.

Navdušenega spovednika smo na našem spletnem portalu predstavili že lansko leto: v velikem tednu je v 65 urah prisluhnil kar 1.167 vernikom in jim podelil odvezo. Nedavno pa je na družbenem omrežju TikTok pojasnil, da ima vedno pri sebi tri stvari, med drugim tudi »pristojnost, da odpušča grehe v imenu Jezusa Kristusa«. Kot pravi, je vedno pripravljen prisluhniti spovedi, tudi na manj običajnih krajih za podeljevanje zakramenta sprave.

Če kje vidite duhovnika in se želite spovedati, ga preprosto prosite. Vedno smo pripravljeni ...

Tri stvari …

Kaj ima torej duhovnik David vedno pri sebi? »Prvič, in to bo morda koga presenetilo, vedno imam s seboj mobilni telefon.« To pa zato, ker želi biti vedno na voljo v nujnih primerih: če recimo umre kakšen župljan in njegovi svojci pokličejo v župnišče. Telefon v župnijski pisarni ima preusmerjen na svoj mobilni telefon. 

Drugič, s seboj ima vedno blagoslovljeno olje za maziljenje bolnikov: »Če torej kdo želi biti maziljen, sem pripravljen priti kadar koli«. Sveto olje ima vedno pri roki v pisarni, v župnišču in celo v svojem avtomobilu, tako da se lahko vedno odzove. 

Tretjič: »Pri sebi pa imam vedno tudi pooblastilo, da lahko odpuščam grehe v imenu Jezusa Kristusa. Vedno sem pripravljen prisluhniti spovedi. Spovedoval sem že na letališču in na tekmah bejzbola. Če kje vidite duhovnika in se želite spovedati, ga preprosto prosite. Vedno smo pripravljeni,« pojasnjuje ameriški duhovnik in si s prijaznim nasmehom na obrazu okoli vratu obesi vijolično štolo ter na ta način brez besed vernike povabi k spovedi.

David Michael Moses je dejaven na različnih kanalih družbenih omrežij, kjer si prizadeva s kratkimi videoposnetki opozarjati na katoliško vero in katoliški način življenja.

Kratko in jedrnato

David Michael Moses je star trideset let in je župnijski vikar v župniji Kristusa Dobrega pastirja v nadškofiji Galveston-Houston v ameriški zvezni državi Teksas. Dejaven je na različnih kanalih družbenih omrežij, kjer si prizadeva s kratkimi videoposnetki opozarjati na katoliško vero in katoliški način življenja. Pri tem mu pomaga vedno nasmejan obraz, predvsem pa dar, da kratko in jedrnato predstavi bistvo vprašanja, ki ga želi predstaviti. Ustvarja tudi glasbo in vsako leto prireja »Koncerte za življenje«, na katerih zbira denar za nosečnice v stiski. Začel je tudi projekt molitve rožnega venca.

Nalaganje
Nazaj na vrh