Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Covidni dodatek tudi za dijake in študente

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 23. 06. 2022 / 17:45
Oznake: Covid, Mladi, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2022 / 19:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Covidni dodatek tudi za dijake in študente
Do dodatka naj bi bilo upravičenih približno 3000 dijakov in študentov. FOTO: Pexels

Covidni dodatek tudi za dijake in študente

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo, pristojen za koordinacijo delovanja Uprave za zaščito in reševanje, Rudi Medved, se je sestal s predstavniki dijakov in študentov glede problematike izplačevanja covidnih dodatkov. Dodatek za delo v tveganih razmerah bo dijakom in študentom, ki so do tega upravičeni, izplačan predvidoma do konca leta, ne glede na to, ali so za delo dobili plačilo ali so delali kot prostovoljci.

Na problematiko neizplačevanja dodatkov sta opozorila predsednica Študentske organizacije Slovenije Marike Grubar in predsednik Dijaške organizacije Slovenije Simon Trussevich na podlagi opozoril študentov in dijakov, ki so se s svojo težavo obrnili na organizaciji. 

FOTO: FB Študentska organizacija Slovenije - ŠOS 

Upravičencev okoli 3000 

Po ocenah državnega sekretarja je dijakov in študentov, ki so do dodatka upravičeni, okoli 3000, izplačilo pa bo odvisno od opravljenega dela, pri čemer je dodatek za opravljen polni delovni čas 30 evrov na dan, povzema STA

»Z zakonom dijakom in študentom priznano, da imajo pravico do dodatka za delo v nevarnih razmerah; ko so delali v zdravstvenih zavodih, socialnih zavodih prek študentskega servisa, pa tudi pri zasebnikih, ko je šlo za mobilno testiranje in cepljenje,« je povedal Medved. 

Zalomilo se je pri izpeljavi zakona 

Po besedah Medveda se je zalomilo pri navodilih in sami izpeljavi zakona v praksi, kdo je pravzaprav upravičen. Zakon se je tolmačil tako, da so bili do dodatka upravičeni le dijaki in študenti, ki so delo opravljali prostovoljno. Zaradi tega so po besedah Medveda na ministrstvu za obrambo razveljavili sklep kolegija prejšnjega obrambnega ministra, ki je ločeval te dijake in študente na upravičene in neupravičene, zakon pa bodo tolmačili »tako, kot je napisan.«

FOTO: FB Študentska organizacija Slovenije - ŠOS 

»Upamo, da v prihodnje do podobnih stvari ne bo prihajalo, ampak tukaj se zavedamo, da moramo tako dijaška kot študentska organizacija odigrati svojo vlogo, zelo jasno nastopiti in se boriti za svoje pravice,« je poudarila predsednica Študentske organizacije Slovenije Marike Grubar.

Kupi v trgovini

18 - Vzgoja mladih za pravičnost in mir
Cerkveni dokumenti
0,95€
Nalaganje
Nazaj na vrh