Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krepiti ženskost v svetu

Za vas piše:
D. O.
Objava: 22. 05. 2013 / 12:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krepiti ženskost v svetu

Naj vas naslov ne prestraši – nova številka Družine ni namenjena samo ženskam, le malce več pozornosti smo namenili obisku Linde Jarosch v Sloveniji.

Naj vas naslov ne prestraši – nova številka Družine ni namenjena samo ženskam, le malce več pozornosti smo namenili obisku Linde Jarosch v Sloveniji.

Krepiti ženskost v svetu

Kamorkoli s predavanjem ali seminarjem pride Linda Jarosch, je pravi magnet za ženske vseh generacij. Nič drugače ni bilo v Sloveniji, ko je gostja založbe Družina v sredo in četrtek, 15. in 16. maja, na treh prireditvah v Ljubljani in Mariboru, svoje izkušnje hčere, žene in matere delila s številnimi Slovenkami.

Dediči

Tone Rode v uvodniku piše o vlogi starejših v družbi: »Ni naključje, da v teh poplitvenih časih papež prosi starejše, naj poskrbijo za dediče. Veliko je odvisno od tega, ali bo starejšim uspelo mladim posredovati resnico, preteklost, tradicijo, globino bivanjske izkušnje.«

»Kar sem, si, Istra, ti mi dala«

O Alojzu Kocjančiču kot o istrskem čedermacu

Ko psi čuvaji tulijo z volkovi

V komentarju Drago K. Ocvirk piše o tem, kako je v »zadnjega pol leta pri nas prišlo do inflacije novinarske vladavine«.

Preslišana opozorila

»Razprava o visoki koruptivnosti slovenskih političnih in gospodarskih elit oziroma kar družbe v ce¬loti je v zadnjem času že ponarode¬la, nov pospešek pa ji je nedavno da¬la mednarodna raziskava podjetja¬ Ernst&Young, v kateri je kar 96 odstotkov slovenskih anketirancev menilo, da je podkupovanje v Sloveniji običajna praksa. Cerkev je v preteklosti jasno opozarjala na problem korupcije, piše Bogomir Štefanič.

Skupaj čez ovire

Ste že slišali za Oviratlon?

Evropa tudi danes potrebuje duha svetih slovanskih bratov

Intervju s Cirilom Sorčem, profesorjem dogmatične teologije, poznavalcem slovanskih bratov Cirila in Metoda, o katerih so v Muzeju krščanstva na Slovenskem v Stični ob 1150. obletnici prihoda med Slovane pripravili pregledno razstavo o njunem življenju in delu.

Šparglji – sezonska zelenjava

Pita, juha, solata – vse se lahko pripravi iz špargljev. Recepti vas že čakajo v novi številki Družine! Pa Bog žegnaj!


Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh