Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristjani ne smejo sprejeti zavračanja«

Objava: 04. 02. 2013 / 11:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kristjani ne smejo sprejeti zavračanja«

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja pojasnil, da je današnja družba prehitro zadovoljna z neobveznimi, udobnimi odgovori; kristjani moramo spodbujati 'kulturo življenja'.

Kristjani se po besedah papeža Benedikta XVI. ne smejo odvračati od svoje vere zgolj na podlagi kritik iz nekaterih delov družbe. »Tudi danes evangelij v svetu pogosto naleti na zavračanje, saj je Bog marsikje potisnjen na stran, ljudje pa se hitro zadovoljijo z neobveznimi, udobnimi odgovori«, je sveti oče dejal v nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Tudi Jezus se je nenehno soočal z nasprotovanjm svojih rojakov, je papež poudaril v luči včerajšnjega evangelija.

Krščansko sporočilo je izziv za vernike, je poudaril papež v včerajšnjem sončnem vremenu pred več tisoč verniki, ki so se zbrali na Petrovem trgu v Vatikanu. Od nas zahteva 'odločitev ne za kar enega človeka, pač pa za Kristusa, Sina Božjega in Odrešenika sveta'. Jezus nikoli ni iskal odobravanja ljudskih množic, ampak je želel pričevati resnico, je nadaljeval sveti oče in pozval vernike, naj neutrudno 'ljudem prinašajo Kristusovo resnico in njegovo upanje'.

Obenem je Benedikt XVI. izrazil zahtevo po še večjih prizadevanjih za učinkovito zaščito življenja in za ustvarjanje 'kulture življenja'. »Naj Evropa vedno ostane kraj, kjer je človeško življenje zaščiteno v vsem svojem dostojanstvu«, je poudaril papež. Družina je odgovor na današnjo krizo in prispevek k prihodnosti družbe, kot je prepričan cerkveni poglavar.

Benedikt XVI. se je ob koncu pridružil italijanskim škofom, ki so na včerajšnji 'Dan za življenje' v italijanski Cerkvi povabili k vlaganju v življenje ter družino kot učinkovit odgovor na sedanjo krizo. Sveti oče je pozdravil predstavnike gibanja Za življenje ter jim zaželel uspeha pri pobudi z naslovom 'Eden izmed nas', da bi bila Evropa vedno prostor, kjer je varovano dostojanstvo vsakega človeškega bitja«. Številni verniki so se včerajšnje molitve angelovega češčenja udeležili s transparenti in plakati v podporo človeškemu življenju, v zrak pa so spustili tudi šop zelenih balonov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh