Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani preučujejo Toro

Objava: 24. 07. 2011 / 12:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani preučujejo Toro

Svetopisemski študijski dnevi v madžarskem mestu Köszeg poudarjajo pomen judovske razlage svetih spisov za kristjane.

Včeraj se je v obmejnem madžarskem mestu Köszeg pričel drugi srednjeevropski krščansko-judovski svetopisemski teden. Okoli trideset kristjanov iz Avstrije in Madžarske bo do 27. julija spoznavalo prav poseben delček judovske Tore, Četrto Mojzesovo knjigo Numeri, v hebrejščini Bedimbar. Pri tem jih vodita salzburška profesorica judaistike Susanne Plietzsch in Marcus Schroll iz Izraelitske skupnosti v Münchnu, tako da sta pri preučevanju zastopani tako močnejša pravoverna kot tudi naprednejša smer judovstva.

‘Tora je temeljni dokument judovstva. V cerkvah pa je tem svetim spisom namenjeno komajda kaj pozornosti,’ pojasnjuje Markus Himmelbauer, član Koordinacijskega odbora za krščansko-judovsko sodelovanje, ki svetopisemski teden tudi prireja. ‘Najpogosteje slišimo najstarejše zgodbe in deset Božjih zapovedi, sicer pa Tora ni prav pogosto navzoča,’ meni Himmelbauer.

V uradnih cerkvenih dokumentih se po njegovih besedah pomen judovskih spisov za kristjane sicer omenja, s ponudbo krščansko-judovskega svetopisemskega tedna pa se povabilo za spoznavanje judovske razlage Tore konkretno udejanja.

Krščansko-judovski svetopisemski teden je prireditev ekumenske narave. S Koordinacijskim odborom za krščansko-judovsko sodelovanje ga pripravljajo tudi Evangeličanska akademija na Dunaju in Teološki tečaji dunajske nadškofije.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh