Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani upajo na vstop v turški parlament

Objava: 11. 04. 2011 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani upajo na vstop v turški parlament

Na listi stranke predsednika vlade Erdogana so tudi dva Armenca, en Grk in en Asirec, kristjanov pa med turškimi poslanci ni bilo že zadnjih petdeset let.

Pred parlamentarnimi volitvami v Turčiji več krščanskih kandidatov upa, da se bodo uvrstili na liste za boj za poslanske sedeže v tamkajšnjem parlamentu. Stranke morajo svoje sezname oddati na današnji dan. Če bo kateremu izmed krščanskih kandidatov uspel vstop v parlament, bo postal prvi kristjan med turškimi poslanci v zadnjih petdesetih letih.

Kot so minuli konec tedna poročali turški mediji, se pri stranki predsednika turške vlade Recepa Tayyipa Erdogana za poslanske stolčke med drugim potegujejo dva Armenca, predstavnik grške pravoslavne manjšine in en asirski kristjan. Pri ostalih strankah je na volilni listi po en asirski kandidat.

O kandidaturi na volilnem seznamu po turških strankarskih zakonih na zadnji stopnji odloča predsednik stranke. Turki bodo novo vlado volili 12. junija letos. Javnomnenjske raziskave kažejo gladko zmago stranke trenutnega predsednika vlade.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh