Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjani zapuščajo Egipt

Objava: 18. 05. 2011 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristjani zapuščajo Egipt

Znova nasilje med kristjani in muslimani, dva mrtva in najmanj šestdeset ranjenih med nemiri v Kairu.

V strahu za lastno varnost številni koptski kristjani že zapuščajo Egipt. Kot je za Radio Vatikan povedal tiskovni predstavnik človekoljubne organizacije ‘Pomoč Cerkvi v stiski’, John Pontifex, številni ljudje v luči nedavnih izgredov med kristjani in muslimani živijo v nenehnem strahu in negotovosti za svojo prihodnost, pa tudi za prihodnost krščanstva samega na omenjenem področju. V Egiptu namreč med skoraj osemdesetimi milijoni prebivalcev po vatikanskih statistikah živi le okoli 0.3% katoličanov; vsega skupaj 9% Egipčanov je pripadnikov krščanske vere, med njimi je največ pravoslavnih koptov.

V noči na nedeljo je v egiptovski prestolnici ponovno prišlo do nasilnih izgredov med kristjani in muslimani. Po navedbah krajevnih medijev je bila pred sedežem državne televizije v Kairu napadena skupina pretežno krščanskih protestnikov, poročali so o dveh smrtnih žrtvah in najmanj šestdesetih ranjenih. Povod za napad naj bi bil spor med muslimansko mladino in koptskimi kristjani. Slednji že več kot teden dni pred stavbo televizije protestirajo zaradi nedavnega nasilja islamskih skrajnežev nad kristjani.

Po poročilih sodeč je protestnike napadla skupina okoli stotih ljudi, vanje metala kamenje in molotovke. Številne avtomobile so zajeli ognjeni zublji, policisti in vojska pa so množico razgnali s solzilcem in opozorilnimi streli.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh