Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristjanka z islamskim pokrivalom

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 03. 2015 / 07:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kristjanka z islamskim pokrivalom

Kristjanka z islamskim pokrivalom

Jessey Eagan želi z nošenjem hidžaba v postnem času pokazati svojo ljubezen do muslimanov.

Mlada kristjanka iz Združenih držav Amerike se je odločila, da bo v letošnjem postnem času nosila značilno islamsko žensko naglavno pokrivalo, hidžab. Jessey Eagan iz mesta Peoria v ameriški zvezni državi Illinois želi s tem izkazati svojo ljubezen do muslimanov, kot poroča spletni časnik Christian Post.



Mati dveh otrok je pred sedmimi leti z možem nekaj časa živela v jordanski prestolnici Aman. Tam se je po eni strani zaradi svojega zahodnega videza počutila kot izobčenka, po drugi strani pa je sklenila prijateljstvo s številnimi muslimanskimi ženami. V domači Peorii živi veliko število muslimanov, ki jih tamkajšnji kristjani prav tako obravnavajo kot izobčence. Njim želi z nošenjem hidžaba izkazati svoje prijateljstvo in naklonjenost ter obenem odpraviti neupravičen strah pred islamom. Ne zdi se ji primerno, da muslimane pogosto samodejno enačimo z verskim skrajništvom.

Njen postni sklep je bil doslej večinoma deležen pozitivnih odzivov. Krščanska žena in mamica je na ta način že opazno prispevala k večjemu priznanju in upoštevanju muslimanov, o svoji izkušnji pa poroča tudi na svojem blogu. Eaganova je sicer v domačem občestvu zelo dejavna pri oblikovanju bogoslužij za otroke v tamkajšnji skupnosti »Imago Dei« (Božja podoba).

Vir: kath.net

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh