Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

Objava: 19. 07. 2011 / 10:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

Po župnijah v Sloveniji ta dan potekata prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil.

V Cerkvi na Slovenskem bomo v nedeljo, 24. julija 2011, praznovali Krištofovo nedeljo, ki jo zaznamuje misijonska akcija Miva. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, po župnijah v Sloveniji ta dan potekata prostovoljna nabirka za misijonska vozila in blagoslov vozil. Letošnja akcija bo potekala pod geslom Z veseljem darujem – življenja rešujem!

V akciji vozniki sodelujejo tako, da za vsak srečno prevoženi kilometer darujejo cent. Tisti, ki se bodo odločili za blagoslov avtomobila ali dar, bodo prejeli spominsko podobico in nalepko.

V okviru Misijonskega središča Slovenije deluje ustanova Miva – Slovenija, ki je članica svetovne Mive in že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Z akcijo Miva vernike vabijo k poživitvi solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok v šolo, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo stavb: cerkva, šol ali dispanzerjev.

Misijonarji pri svojem poslanstvu potrebujejo prevozna sredstva, ker je njihovo delo večinoma vezano na območja, ki so precej oddaljena od urbanih in razvitih središč. Z darovi zbranimi v akciji Miva 2010, ki so znašali 230.280,00 €, so slovenskim misijonarkam in misijonarjem omogočili nakup in popravilo štirinajstih vozil.

Dodatne informacije o akciji Miva so na voljo na spletni strani: www.missio.si.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh