Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kristusov pasijon na DVD in VHS

Objava: 01. 10. 2004 / 10:50
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kristusov pasijon na DVD in VHS

Od ponedeljka 4. oktobra bo tudi v Sloveniji mogoče v maloprodaji kupiti film Mela Gibsona Kristusov pasijon (DVD, VHS). Film so konec avgusta pričeli prodajati v ZDA in v nekaj dneh dosegli rekordno številko 2,4 milijona.

Distribucijske pravice v Sloveniji ima podjetje Blitz. Pri prodaji bo sodelovala tudi založba Družina, ki je izdala prevod ameriške knjižne uspešnice Kristusov pasijon.

Na današnji novinarski konferenci sta skupni projekt in organizacijo prodaje predstavila vodja prodaje Blitza Jože Bizjak in direktor založbe Družina dr. Janez Gril. Cena videokasete bo 2.800 tolarjev, DVD-ja 4.800 tolarjev, cena knjige pa je 700 tolarjev.



»V naši založbi smo se odločili, da ogled filma pospremimo s primerno knjigo, s pomočjo katere bi obiskovalci filma bolje razumeli njegovo vsebino, pomen Kristusovega trpljenja in krščanske vere nasploh. Za vernega človeka je takšna poglobitev lahko potrditev v lastni veri, za neverne ali drugače verne pa dodatna informacija o bistvenih vsebinah krščanstva. Odločili smo se za prevod ameriške uspešnice Kristusov pasijon, s podnaslovom 100 vprašanj o Kristusovem pasijonu. Pripravila jo je ameriška Katoliška služba, ki je odgovorna za spremljanje sredstev družbenega obveščanja. Pet uveljavljenih avtorjev je pripravilo odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki se porajajo gledalcem ob gledanju filma. Zato je knjiga v veliko oporo tudi vsem tistim, ki si bodo Kristusov pasijon prvič ali ponovno ogledali na DVD ali videokaseti.
V dogovoru s podjetjem Blitz, ki si je pridobilo pravice za prodajo DVD in VHS na Slovenskem, bo založba Družina organizirala prodajo znotraj Cerkve in njenih ustanov, ostalo prodajno področje bo pokril Blitz sam.
Cena je enotna, čeprav bomo pri Družini in na naših prodajnih mestih DVD-ju in VHS-u dodali še knjigo Kristusov pasijon. Gre za našo odločitev, s pomočjo katere želimo po eni strani doseči večjo prodajo, po drugi pa kupcem omogočiti dodatno spodbudo za temeljit razmislek o Kristusovem trpljenju in odrešenju ter o njegovem, t.j. kupčevem odnosu do njega,« je na današnji novinarski konferenci povedal dr. Janez Gril.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh