Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kritike na imenovanje anglikanskega škofa prostozidarja

Objava: 17. 05. 2011 / 08:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kritike na imenovanje anglikanskega škofa prostozidarja

Člani generalne sinode anglikanske Cerkve si niso enotni glede imenovanja Jonathana Bakerja za ebbsfleetskega škofa.

Po imenovanju člana prostozidarske lože za škofa je anglikanski nadškof iz Canterburyja, Rowan Williams, deležen številnih kritik. Sodeč po poročilu v britanskem časniku ‘The Sunday Telegraph’ vodilni člani generalne sinode anglikanske Cerkve kritično ocenjujejo imenovanje Jonathana Bakerja za škofa v Ebbsfleetu. Med sinodo in Cerkvijo so se po njihovih besedah pojavile ‘nepremostljive razlike’.

Baker naj bi kot ‘leteči škof’ skrbel za vernike, ki so doslej zavračali posvečevanje žensk v anglikanski Cerkvi. Po navedbah časnika je Baker tik pred objavo škofovskega imenovanja javno priznal svoje članstvo v prostozidarski loži, pri čemer je poudaril, da se bo odslej popolnoma osredotočil na svoje novo poslanstvo. Pred tem je večkrat zatrdil, da je njegovo članstvo pri prostozidarjih popolnoma združljivo s škofovskm sedežem.

Nadškof Williams je v preteklosti že večkrat izrazil svoje pomisleke glede združljivosti prostozidarstva in krščanstva, med drugim tudi leta 1987 na zasedanju generalne sinode anglikanske Cerkve, vendar prisotni takrat niso sprejeli nikakršnih dokončnih sklepov.

Na fotografiji: anglikanski primas, canterburyjski nadškof Rowan Williams

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh