Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

150 krofov iz Malečnika za male bolnike v UKC Maribor

Za vas piše:
Župnija Malečnik
Objava: 13. 02. 2024 / 18:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2024 / 18:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
150 krofov iz Malečnika za male bolnike v UKC Maribor
Danes je bilo v UKC Maribor še posebej sladko. FOTO: Anita Kirbiš

150 krofov iz Malečnika za male bolnike v UKC Maribor

Na pustni torek malečniška župnija v sodelovanju z župnijsko Karitas in Lions klubom Maribor že tradicionalno v okviru dobrodelne akcije pokloni krofe uporabnikom ustanove, kjer skrbijo za ljudi v socialni stiski, gibalno ovirane ali kakorkoli drugače stigmatizirane osebe (odvzeta svoboda) oziroma ustanovi, kjer opravljajo drugo človekoljubno pomoč.

Letos smo 150 krofov, ki so jih po recepturi iz Malečniške kuharice pripravile župnijske gospodinje, poklonili Kliniki za pediatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor – otroški bolnišnici.

V torek, 13. februarja, so predstavnike organizatorjev dobrodelne akcije na mariborski pediatrični kliniki sprejeli Monika Pevec, glavna sestra Klinike za pediatrijo in zdravniki Klinike za pediatrijo. Organizatorjem dobrodelne akcije so se zahvalili za iskreno gesto dobrodelnosti. Krofe so razdelili po posameznih oddelkih bolnišnice med hospitalizirane otroke in zaposlene.


S to gesto smo malim bolnikom in vsem, ki zanje strokovno skrbijo, prinesli nekaj veselja in pokazali, da mislimo nanje ter jim želimo hitrega okrevanja.

Klinika za pediatrijo UKC Maribor je terciarna ustanova, v kateri diagnostično obravnavajo in zdravijo novorojence, dojenčke, otroke in mladostnike s širšega severovzhodnega dela Slovenije. Kot taka zagotavlja najvišjo strokovnost in omogoča obravnavo bolnih otrok v skladu s sodobnimi smernicami. Razvila se je z dobrim strokovnim in znanstveno-raziskovalnim delom iz temeljev prvega pediatričnega oddelka, ki je bil ustanovljen leta 1946. Od leta 2012 je organizirana v sedem samostojnih enot, ki omogočajo optimalno strokovno delo in razvoj, še lahko preberemo na njihovi spletni strani.

Kupi v trgovini

Bratovščina orlovih kril
Za otroke
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh