Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščanska manjšina beži iz Nigra

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2019 / 10:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2019 / 07:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krščanska manjšina beži iz Nigra

Zadnje grožnje teroristične skupine Boko Haram »je treba vzeti zelo resno«.

Borci za človekove pravice svarijo pred pregonom krščanske manjšine iz Nigra. Nevarnost za kristjane v zahodnem delu Afrike je vedno večja, so sporočili predstavniki nemške človekoljubne organizacije »Družba za ogrožena ljudstva«. Teroristična skupina Boko Haram je napovedala, da bo pomorila vse kristjane, ki bodo do konca tedna ostali na območju mesta Diffa. »Grožnje je treba vzeti zelo resno,« poudarjajo pri človekoljubni organizaciji. V začetku junija so varnostne sile preprečile samomorilski napad na cerkev v Diffi.

Teroristična skupina Boko Haram je pred dnevi preko nekdanjega talca postavila ultimat, z grožnjami pa želi poudariti, da njen vpliv na omenjenem območju raste in da že pošteno maje temelje države Niger. »Za kristjane v Nigru je to grožnja po življenju,« pojasnjujejo predstavniki človekoljubne organizacije; po njihovih besedah pa podobno velja tudi za krščanske manjšine v sosednjih Burkina Fasu, Maliju, Čadu in Nigeriji.

V letošnjem letu po ocenah Organizacije Združenih narodov okoli 2,3 milijona ljudi v Nigru nujno potrebuje humanitarno pomoč, za katero je potrebnih okoli 340 milijonov evrov. Približno 15 % te vsote imajo človekoljubne organizacije že na voljo.

Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh