Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Krščanstvo je dejavnik stabilnosti na Bližnjem vzhodu«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 03. 2017 / 06:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Krščanstvo je dejavnik stabilnosti na Bližnjem vzhodu«

Kardinal Sandri je z duhovniki vzhodnega obreda v Rimu obhajal bogoslužje za mir.

Cerkve na Bližnjem vzhodu po mnenju Vatikana predstavljajo »dejavnik stabilnosti za miroljubno sožitje« na tem območju. Ob vsem uničenju in nasilju nad vzhodnimi Cerkvami se naposled tudi mednarodna skupnost zaveda, da je treba skoraj dvatisočletno navzočnost kristjanov zaščititi in ohraniti v blagor celotne skupnosti, je dejal kardinal Leonardo Sandri, ki je v Vatikanu pristojen za katoliške vzhodne Cerkve. Kardinal Sandri je v Armenskem kolegiju skupaj z duhovniki in semeniščniki vzhodnih Cerkva, ki živijo v Rimu, obhajal bogoslužje za mir v njihovih domovinah.



Vzhodni kristjani bi morali biti v svojih domovinah »orodje ljubezni do bližnjega«, je poudaril kardinal Sandri. Po njegovem mnenju naj se ne bi zgolj pritoževali zaradi preganjanj, ampak bi morali »tudi v najtemnejšem obdobju širiti luč upanja«.

Kardinal, ki prihaja iz Argentine, je v nagovoru tudi spomnil, da se Rim za krščansko vero nima zahvaliti le sam sebi, saj so krščanstvo v Italijo v veliki meri prinesli ljudje z Vzhoda.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh