Zapri
Iskanje

Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta

Objava: 21. 11. 2021 / 16:35
Oznake: Krst, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 10:26
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta

Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta
V pridigi se je nadškof zahvalil staršema male Ane, da sta sprejela ponudbo, ki je potrkala na vrata. FOTO: Župnija Šmarje - Sap
Včeraj, v soboto, 20. novembra 2021, je bilo v Župniji Šmarje – Sap veselo in slovesno. Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore je namreč krstil Ano, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta.

V pridigi se je nadškof zahvalil staršema male Ane, da sta sprejela ponudbo, ki je potrkala na vrata. »Vsako novo življenje potrka mami in očetu na vrata s tako stisko kot Gospod, ki trka in čaka, ali mu bomo vrata odprli ali ne. Jezus trka, da bi bil naš gost na večerji in naš prijatelj. Ni samoumevno, da se bodo vrata odprla. Če sprejmemo ponudbo s tem, ko premagamo skušnjavo po lahkih odločitvah, nastane praznik. In danes praznujemo,« je poudaril msgr. Zore.

Ob nas bo mala Ana videla, kaj pomeni sprejemati, ne delati razlike med ljudmi, kako živeti evangelij. Najprej jo bomo morali naučiti živeti največjo zapoved, ljubiti Boga z vsem srcem, potem ne bo težave ljubiti bližnjega. Za to smo odgovorni vsi, ne zgolj starši in botri. (msgr. Stanislav Zore)

Vzgoja v občestvu

Na vprašanje, kaj lahko damo Ani, si je odgovoril, da jo je treba vzgajati v občestvu. »Ob nas bo videla, kaj pomeni sprejemati, ne delati razlike med ljudmi, kako živeti evangelij. Najprej jo bomo morali naučiti živeti največjo zapoved, ljubiti Boga z vsem srcem, potem ne bo težave ljubiti bližnjega. Za to smo odgovorni vsi, ne zgolj starši in botri,« je še izpostavil ljubljanski nadškof.

FOTO: Župnija Šmarje - Sap

Starejši sestre in bratje ji bodo velik vzor

Kot so zapisali na župnijski spletni strani, bodo mali Ani nedvomno velik vzor in zgled starejše sestre Pija, Dominika, Veronika in Klara ter bratca Martin in Filip, pa tudi botra Pavla in Dušan Antolič ter mnogi drugi prijatelji in sorodniki, ki so se v župnijski cerkvi Marijinega rojstva razveselili sprejetja novega člana v Cerkveno občestvo.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Akcija
Za otroke
7,50€ 6,50€ Poglej izdelek: Moj sveti krst
Nalaganje
Nazaj na vrh