Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta

Objava: 21. 11. 2021 / 16:35
Oznake: Krst, Škof, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2021 / 10:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta
V pridigi se je nadškof zahvalil staršema male Ane, da sta sprejela ponudbo, ki je potrkala na vrata. FOTO: Župnija Šmarje - Sap

Krst Ane, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta

Včeraj, v soboto, 20. novembra 2021, je bilo v Župniji Šmarje – Sap veselo in slovesno. Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore je namreč krstil Ano, sedmega otroka Petre in Boštjana Kmeta.

V pridigi se je nadškof zahvalil staršema male Ane, da sta sprejela ponudbo, ki je potrkala na vrata. »Vsako novo življenje potrka mami in očetu na vrata s tako stisko kot Gospod, ki trka in čaka, ali mu bomo vrata odprli ali ne. Jezus trka, da bi bil naš gost na večerji in naš prijatelj. Ni samoumevno, da se bodo vrata odprla. Če sprejmemo ponudbo s tem, ko premagamo skušnjavo po lahkih odločitvah, nastane praznik. In danes praznujemo,« je poudaril msgr. Zore.

Ob nas bo mala Ana videla, kaj pomeni sprejemati, ne delati razlike med ljudmi, kako živeti evangelij. Najprej jo bomo morali naučiti živeti največjo zapoved, ljubiti Boga z vsem srcem, potem ne bo težave ljubiti bližnjega. Za to smo odgovorni vsi, ne zgolj starši in botri. (msgr. Stanislav Zore)

Vzgoja v občestvu

Na vprašanje, kaj lahko damo Ani, si je odgovoril, da jo je treba vzgajati v občestvu. »Ob nas bo videla, kaj pomeni sprejemati, ne delati razlike med ljudmi, kako živeti evangelij. Najprej jo bomo morali naučiti živeti največjo zapoved, ljubiti Boga z vsem srcem, potem ne bo težave ljubiti bližnjega. Za to smo odgovorni vsi, ne zgolj starši in botri,« je še izpostavil ljubljanski nadškof.

FOTO: Župnija Šmarje - Sap

Starejši sestre in bratje ji bodo velik vzor

Kot so zapisali na župnijski spletni strani, bodo mali Ani nedvomno velik vzor in zgled starejše sestre Pija, Dominika, Veronika in Klara ter bratca Martin in Filip, pa tudi botra Pavla in Dušan Antolič ter mnogi drugi prijatelji in sorodniki, ki so se v župnijski cerkvi Marijinega rojstva razveselili sprejetja novega člana v Cerkveno občestvo.

Kupi v trgovini

Akcija
Moj sveti krst
Za otroke
7,50€ 6,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh