Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krst – moč v nemoči

Za vas piše:
K. C.
Objava: 31. 01. 2019 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.01.2019 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krst – moč v nemoči

Slovenski katehetski urad je na Mirenskem Gradu organiziral 49. katehetski simpozij z naslovom Krst – moč v nemoči.

Slovenski katehetski urad je organiziral 49. katehetski simpozij z naslovom Krst – moč v nemoči. Začel se je na Mirenskem Gradu (27.–31. januarja 2019). Izobraževanje in poglabljanje, namenjeno vsem katehetskim sodelavcem, bo tudi pri Svetem Duhu pri Škofji Loki 7.–9. februarja 2019; Celju 10.–15. februarja 2019 in Kančevcih 13.–15. februarja 2019.

»V tokratnem razmisleku izhajamo iz teološko-dogmatičnega vidika krsta, nato pa ob prepoznavanju lastne zaznamovanosti z izvirnim grehom odkrivamo, kako živeti iz obdarjenosti s krstno milostjo,« so povedali pri Slovenskem katehetskem uradu. Katehetski simpozij bodo sklenili s pastoralno-oznanjevalnim pristopom, da bi sebe in katehizirance mogli pogumno odpirati moči krsta.

Na 49. katehetskem simpoziju predavajo: br. dr. Miran Špelič: Krst – voda, ki te razsvetli, očisti, oživi in te nosi v večnost: Teološki vidiki prvega zakramenta; mag. Boštjan Hari: Krstna milost – neprecenljivi Božji dar: Katere so »ovire«, da se v življenju vernika ne more »razcveteti«?; Gregor Kunej: Krst – ljubljen od Očeta in msgr. Slavko Rebec: Žuborenje žive vode: kateheza, ki izvira iz krstne milosti in spominja nanjo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh