Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuba dobila prvi katoliški blog

Objava: 02. 12. 2009 / 12:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kuba dobila prvi katoliški blog

Osnovni namen bloga je vernikom ponuditi prostor za srečevanje in dialoga tudi na spletu

Konec novembra je na Kubi začel delovati prvi katoliški blog, ki sta ga pod naslovom ‘Verovati na Kubi’ podprli kubanska Konferenca katoliških škofov in Informacijska mreža latinoameriške Cerkve. Možnost za spletni dnevnik je najprej namenjena katoličanom laikom, osnovni namen pa je vernikom ponuditi prostor za srečevanje in dialoga tudi na spletu. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, želi prvi spletni blog, ki ga ureja Sergio Cobarrouy, vernike laike spodbuditi, da vstopijo v svetovni splet in tudi tako obogatijo lastno doživljanje Boga in vere ter hkrati dajo tudi svoj lastni prispevek in spodbudo drugim, tako prebivalcem Kube kot ostalim obiskovalcem blogosfere.

Ta mali spletni prostor, je dejal Cobarrouy, teži k temu, da bi postal prostor stalnih pogovorov o neskončnem bogastvu verskega življenja. Je prostor za izražanje svojih težav, dvomov in prepričanj ter tudi upanja, veselja in medsebojnega poslušanja. Je prostor, ki Gospodu pomaga pripravljati pot v srce vsakega človeka, je dejal prvi kubanski krščanski bloger. Na njegovem spletnem dnevniku je moč najti različne teme in vsebine, odprt je tudi za predloge bralcev in vse tisto, kar pozitivno prispeva k rasti in zorenju človeške osebnosti. Na dober odziv in podporo je prvi kubanski blog naletel v celotni Latinski Ameriki, predvsem s strani cerkvenih krogov.

Na Kubi se je sicer v začetku novembra mudil tudi predsednik Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja, nadškof Claudio Maria Celli, ki se je med svojim obiskom sestal tudi z namestnikom kubanskega ministra za informiranje in medije, s predsednikom kubanskega Inštituta za radio in televizijo in predstavnikom Urada za spremljanje verskih zadev pri kubanski komunistični partiji. Med pogovori je nadškof Celli med drugim izrazil željo katoliške Cerkve po večji dostopnosti do množičnih medijev na Kubi, ki je od leta 1962 uradno ateistična država. Kot je dejal, želi katoliška Cerkev na Kubi imeti bolj običajen dostop do množičnih medijev, saj bi Kubanci, glede na to, da so večinoma kristjani, želeli svoje duhovnike poslušati tudi preko radia in televizije. Približno 40 odstotkov Kubancev je namreč katoličanov, dva odstotka pa protestantov.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh