Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuba: pšenična moka za hostije znova na voljo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 12. 2022 / 10:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2022 / 11:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kuba: pšenična moka za hostije znova na voljo
Sestre so sporočile, da so jim pšenično moko znova zagotovile tudi državne oblasti. FOTO: Tatjana Splichal (Fotografija je simbolična.)

Kuba: pšenična moka za hostije znova na voljo

Vest o pomanjkanju pšenične moke na Kubi je dosegla ljudi po vsem svetu in spodbudila številne darove za tamkajšnje vernike: redovnice karmeličanke zdaj znova lahko začnejo peči hostije.

Bosonoge karmeličanke v Havani so morale v začetku letošnjega novembra obvestiti kubanske škofije in župnije, da ne morejo več dobavljati hostij, ker je zmanjkalo pšenične moke, novih zalog pa ni bilo na voljo.


Sestre iz samostana v Havani pečejo hostije za vse škofije in župnije na otoku. 14. novembra so zaradi velikodušnih darovalcev sporočile, da lahko nadaljujejo delo. Vest o njihovi stiski se je prek družbenih omrežij razširila po vsem svetu, tako da so jim ljudje iz različnih držav poslali moko.

Darove so prispevali »običajni ljudje iz mest, ustanov, iz Miamija, Portorika, Španije«.

Darove so prispevali »običajni ljudje iz mest, ustanov, iz Miamija, Portorika, Španije«. Sestre so tudi sporočile, da so jim pšenično moko znova zagotovile tudi državne oblasti, tako da je bilo zbrane dovolj moke za vnovičen zagon dejavnosti.

Nalaganje
Nazaj na vrh