Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuharski natečaj za stare starše in vnuke

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 05. 03. 2021 / 10:19
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2021 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kuharski natečaj za stare starše in vnuke

Kuharski natečaj za stare starše in vnuke

Projekt Kuhajmo skupaj, ki ga organizira Young Caritas, je namenjen babicam, dedkom in vnukom.

FOTO: Pexels.


Projekt Kuhajmo skupaj je »nastal z željo, da bi mladi in starejši skupaj preživeli kakovosten čas, se učili sodelovanja in solidarnosti drug do drugega ter skupaj gradili most medsebojne povezanosti. Mladi in starejši se moramo zavedati, da se lahko drug od drugega veliko naučimo, si podelimo mladostno energijo in sobivamo kot bratje in sestre,« so zapisali na spletni strani Young Caritas Slovenija.


FOTO: Pexels.

Kaj potrebujete?

Vse, kar potrebujete za sodelovanje na kuharskem natečaju: babica ali dedek ter vnuk ali vnukinja, dobra volja, prazen želodec, nekaj osnovnih kuharskih pripomočkov in sestavin ter kanček sreče.

Stari starši, ki s svojim vnukom ali vnukinjo živite v istem gospodinjstvu, se dogovorite, kdaj in kaj boste skupaj kuhali. Pripravite si ustrezne sestavine in kuhinjske pripomočke ter sledite izbranemu receptu.

Babice in dedki ste povabljeni, da naučite svoje vnuke, kako se kaj pripravi, in jim dovolite, da vam pomagajo – med pripravo pa zaupajte vnukom še kakšno življenjsko modrost.

Tisti pa, ki z vnukom ali vnukinjo ne živite v istem gospodinjstvu, se povežite prek telefonskega pogovora ali video konference in lahko skupaj kuhate na daljavo.

Ekipo lahko sestavljajo tudi več kot samo dva člana. Nujno pa je, da v ekipi sodelujeta vsaj ena babica ali dedek in vsaj en vnuk ali vnukinja.


FOTO: Facebook stran Young Caritas Slovenija.

Po končanem delu se skupaj s pripravljeno jedjo slikajte in pošljite fotografijo na naslov: kuhajmo.skupaj@karitas.si.

Med prejetimi fotografijami bodo organizatorji izžrebali nagrajenca, ki bo prejel praktično nagrado, hkrati pa boste s sodelovanjem dobili vstopnico za finalni izbor.

Tako se boste potegovali za glavno nagrado: darilni bon v vrednosti 40 € za eno od živilskih trgovin ter naziv »Najboljša kuharska ekipa«.

Podrobnejša navodila za sodelovanje v nagradni igri si vnuki in vnukinje preberite na tej povezavi, babice in dedki, stare mami in stari očetje, none in nonoti … pa več navodil najdete tukaj.

Projekt Kuhajmo skupaj, ki ga financira Evropska solidarnostna enota, poteka vse do 15. aprila 2021. Več informacij najdete tudi na Facebook strani Young Caritas Slovenija.


Preberite še:
- Znam sam!
- Nov praznik babic in dedkov

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh