Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lanišek do druge zmage v sezoni

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 12. 2022 / 14:10
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2022 / 14:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lanišek do druge zmage v sezoni
Anže Lanišek je tretjič v karieri stopil na najvišjo stopničko. FOTO: Twitter

Lanišek do druge zmage v sezoni

Ta čas najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je spet razveselil navijače smučarskih skokov. V nemškem Titisee-Neustadtu je z izvrstnima skokoma prišel do druge zmage v letošnji sezoni. To je 74. posamična zmaga slovenskih skakalcev.

Po prvi seriji je član SSK Mengeš zasedal drugo mesto, pred njim je bil le Norvežan Granerud. V finalnem skoku je s 141 metri premagal Poljaka Dawida Kubackega, ki se je na drugo mesto povzpel s petega po prvi seriji. Tretji je bil domačin Karl Geiger.

V skupnem seštevku napredoval na drugo mesto

26-letni Domžalčan je po petih letošnjih tekmah in drugi zmagi v sezoni napredoval na skupno drugo mesto. Pred njim je Kubacki (370 točk), Lanišek jih ima 336, tretji je Avstrijec Kraft (317).

Do točk še Jelar in Zajc

Med Slovenci sta Lanišku v finalu delala družbo še Timi Zajc (po 1. seriji 15.), ki je zasedel 12. mesto ter Žiga Jelar (po 1. seriji 11.), ki je s 16. mestom prišel do drugih letošnjih točk. Peter Prevc (33.) in Lovro Kos (35.) sta bila za finale prekratka, že v kvalifikacijah za tekmo pa je izpadel Domen Prevc.

V soboto mešana, v nedeljo posamična tekma

Tudi jutri in v nedeljo na prizorišču v Nemčiji pester skakalni program. V soboto je na sporedu mešana tekma (11.45, v nedeljo pa bodo najprej nastopile dekleta (12.15), fantje pa dobre tri ure pozneje (15.45).


Nalaganje
Nazaj na vrh