Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urša Bogataj: Prvič po poškodbi me ni bilo strah priti na sneg

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 01. 12. 2022 / 09:27
Oznake: Mladi, Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2022 / 10:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urša Bogataj: Prvič po poškodbi me ni bilo strah priti na sneg
Urša Bogataj, dvakratna olimpijska prvakinja. FOTO: Anže Malovrh/STA

Urša Bogataj: Prvič po poškodbi me ni bilo strah priti na sneg

Urša Bogataj, dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih na uvodu v sezono svetovnega pokala pred mesecem dni v Wisli ni pokazala skokov, kot so ji uspevali na treningih. »Uspe mi že kakšen res lušten skok, niso pa to še skoki, kot sem jih kazala na olimpijskih igrah«. V soboto na tekmi v Lillehammerju vseeno upa na dober razplet.

Uvodni izplen olimpijske šampionke v novi sezoni - 18. in 12 mesto, je bil precej skromnejši od pričakovanj sploh, ker je poleti ubranila tudi skupno zmago na veliki nagradi, dobre skoke pa je nizala tudi na treningih. A na uvodnih tekmah se ji enostavno ni »poklopilo«. Zdaj po enem mesecu tekmovalnega premora upa, da bo pokazala dobre skoke tudi na tekmah.

»Nekaj dobrih skokov je bilo, ni pa še konstantnosti, ki si jo želim, da bi bila lahko prepričana vase. Roko na srce, tudi lani v tem delu sezone še nisem kazala takšnih skokov, prišli so šele proti koncu zime,« je za STA dejala Bogatajeva.

Bogatajeva si je leta 2019 hudo poškodovala koleno. FOTO: Osebni arhiv

Huda poškodba leta 2019

Prvič po hudi poškodbi leta 2019, ko si je pri doskoku strgala prednjo križno vez desnega kolena ter utrpela več udarcev v kost, ni čutila strahu pri doskoku na sneg. »Zelo sem bila vesela treninga v Planici, saj me prvič po poškodbi ni bilo strah priti na sneg. Kako se je to videlo od zunaj, ne vem, ampak zase lahko rečem, da sem precej bolj uživala kot ponavadi.«

Želim si spet v pravi tekmovalni ritem in upam, da ga bom kmalu ujela. (Urša Bogataj)

Veseli se naslednjih tekem

»Optimistično grem na tekme, seveda. Veselim se samih tekem, vzdušja, ki nas čaka. Nisem še tako samozavestna, kot bi si želela, vendar vem, da če dobro skočim, je lahko tudi rezultat zelo lep. Lahko pa je tudi slab,« je v smehu povedala Urša in dodala, da konec tedna vseeno upa na dober razplet.

Nalaganje
Nazaj na vrh