Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urša Bogataj: »Vera mi pomaga videti, kar je res pomembno«

Za vas piše:
Meta Rus
Objava: 05. 02. 2022 / 19:14
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.02.2022 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Urša Bogataj: »Vera mi pomaga videti, kar je res pomembno«
Urša Bogataj: Vera mi daje zaupanje, da bo vse v redu, tudi takrat, ko mi gre slabo. FOTO: TW Team Slovenia

Urša Bogataj: »Vera mi pomaga videti, kar je res pomembno«

Pred skoraj šestimi leti je v mladinski rubriki tednika Družina, v Mladem valu, Urša Bogataj, tedaj obetavna smučarska skakalka, danes pa olimpijska zmagovalka, spregovorila tudi o veri.

Celoten pogovor izpred šestih let z Uršo Bogataj si preberite TUKAJ.

»Vera mi daje neko zaupanje, da bo vse v redu, tudi takrat, ko mi gre slabo, ko se sprašujem o smislu tega, kar počnem. Vera mi pomaga videti to, kar je res pomembno,« je takrat v pogovoru z Meto Rus spregovorila danes 26-letna skakalka iz vasi Briše pri Polhovem Gradcu.

»Maša me umiri in mi da nov pogled«

»Med sezono imamo dosti tekem ob nedeljah, zato mi ne uspe iti k maši, ki mi sicer veliko pomeni prav zaradi tega, ker me umiri in mi da nov pogled,« je povedala Urša, prikimal pa ji je tudi dolgoletni župnik v Polhovem Gradcu Bogdan Oražem.

Zna tudi trdno stati na tleh

»Uršino kariero spremljam domala od začetka, odkar je 'odskočila' iz plenic. Spoštujem jo kot športnico in kot človeka. Ne le, da leti po zraku, ampak zna trdno stati tudi na tleh. Kljub izjemnim uspehom ostaja ista, nasmejana Urša, povezana s krajem in župnijo,« ji je pred šestimi leti polaskal župnik.

»Podpiramo drug drugega, da bi 'dobro odskočili'«

»Poleg župnijskega 'športnega romanja' na Ljubno ne manjka niti kakšna molitev zanjo, sveta maša, da bi dala vse od sebe. Kot velja za vse znotraj mladinske skupine in župnije – podpiramo drug drugega, da bi 'dobro odskočili', izkoristili darove in talente, ki jih je Bog položil v nas, da bi 'leteli daleč', izpolnjevali sebe in razveseljevali ljudi okrog nas,« je še dodal župnik Oražem.

Uršo spoštujem kot športnico in kot človeka. Ne le, da leti po zraku, ampak zna trdno stati tudi na tleh. Kljub izjemnim uspehom ostaja ista, nasmejana Urša, povezana s krajem in župnijo. (župnik Bogdan Oražem)

Učiti se ob napakah in se ne sekirati za preteklost

In še nasvet olimpijske zmagovalke Urše Bogataj mladim? »Ob neuspehih se je dobro malo odmakniti od problema in poskusiti pogledati na življenje kot na celoto. Tako boš videl, da to, kar ti ne gre, niti ni tako bistveno. Kot pri meni denimo niso vse le skoki. Pomembno se mi zdi tudi, da se ob napakah učiš, da se ne sekiraš za preteklost, temveč se ozreš naprej in se osredotočiš na novo priložnost.«

Nalaganje
Nazaj na vrh