Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nov vrhunski dan za slovenske smučarske skoke: Urša druga, Lovro tretji

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 01. 2022 / 18:07
Oznake: Šport
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.01.2022 / 18:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nov vrhunski dan za slovenske smučarske skoke: Urša druga, Lovro tretji
Slovenke so v dveh dneh na Ljubnem vpisale kar sedem uvrstitev med sedmerico. FOTO: TW Ljubno Silvester Tour

Nov vrhunski dan za slovenske smučarske skoke: Urša druga, Lovro tretji

Slovenski smučarski skakalke in skakalci so zrežirali nov izjemen športni dan. Na drugi posamični tekmi ženskega svetovnega pokala na Ljubnem je ekipni uspeh naših deklet potrdila Urša Bogataj z drugim mestom, Lovro Kos pa se je na drugi tekmi novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu prvič v karieri zavihtel na zmagovalni oder na preizkušnjah najvišje ravni, bil je tretji.

Na domači postaji na Ljubnem so Slovenke poletele v nebo že na včerajšnji prvi posamični tekmi, na kateri je Nika Križnar zmagala, tretjeuvrščena Ema Klinec ji je delala družbo na stopničkah, tik pod njimi je pristala Urša Bogataj, ki pa se ji je smejalo danes. Po prvi seriji je namreč držala drugo izhodišče in ga na koncu tudi zadržala, zaostala pa zgolj za Japonko Saro Takanaši, ki je vpisala že 61. zmago in 110. uvrstitev na oder na tekmah svetovnega pokala.


Štiri Slovenke v sedmerici

Za 26-letno Bogatajevo je današnje 2. mesto že sedma posamična uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu, peta v tej olimpijski zimi, še vedno pa potrpežljivo čaka na krstno zmago. Tokrat je za njo zaostala natanko 5 točk. Izjemen slovenski uspeh so dopolnile še tri druge naše skakalke v najboljši sedmerici: Ema Klinec je bila četrta, včerajšnja zmagovalka Nika Križnar peta, Nika Prevc pa z dosežkom kariere sedma. Špela Rogelj je zasedla 16., Jerneja Brecl pa 26. mesto.

Zlata sova odletela v Avstrijo

Prvo zlato sovo za skupno zmago na silvestrski turneji dveh preizkušenj na Ljubnem si je prislužila danes tretjeuvrščena Avstrijka Marita Kramer, ki je v skupni razvrstitvi ugnala Križnarjevo za 4,2 točke in v žep pospravila 10.000 švicarskih frankov. Kramerjeva je tudi premočno vodilna v razvrstitvi svetovnega pokala, Bogatajeva za njo na tretjem mestu zaostaja za 245 točk, četrtouvrščena Klinčeva za 300 točk, šestouvrščena Križnarjeva pa za 354 točk.

Lovro Kos je prvič doskočil na zmagovalni oder v svetovnem pokalu. FOTO: IG Lovro Kos

Najboljši finalni dosežek Lovra Kosa

Na drugi tekmi moške novoletne turneje štirih skakalnic pa se je lahko zelo smejalo tudi 22-letnemu Lovru Kosu, ki je prvič doslej doskočil na zmagovalni oder, v Garmischu se je namreč zavihtel do tretjega mesta, po prvi seriji je bil peti, v finalu pa se mu je posrečil najboljši dosežek med vsemi. Zato pa je odlično izhodišče, po polovici tekme je bil namreč četrti, pokvaril Timi Zajc in v drugo zdrsnil na deveto mesto, do točk sta se dokopala še Anže Lanišek (14.) in Cene Prevc (15.).

V boju za zmago odločali dve desetinki točke

V dvoboju za zmago je bil za zgolj dve desetinki točke od Nemca Markusa Eisenbichlerja uspešnejši Japonec Rjoju Kobajaši, vodilni že po prvi seriji, ki zdaj vodi tudi v seštevku novoletne turneje (Kos je tretji) in svetovnega pokala (Lanišek je šesti). Nemško-avstrijska turneja štirih skakalnic se zdaj po jutrišnjem dnevu odmora seli k našim severnim sosedom, kvalifikacije v Innsbrucku bodo na sporedu v ponedeljek, preizkušnja pa v torek.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh