Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjemen nastop skakalca Ceneta Prevca

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 04. 12. 2021 / 19:21
Oznake: Družba, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 19:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izjemen nastop skakalca Ceneta Prevca
Današnji nastop so bile prve ekipne stopničke za Slovenijo po lanski sezoni FOTO: arhiv Družine/Fotografija je simbolična.

Izjemen nastop skakalca Ceneta Prevca

Slovenski smučarski skakalci Cene Prevc, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so na prvi ekipni tekmi svetovnega pokala v olimpijski zimi v Wisli, ki jo je motil močan veter, z 834,4 točke zasedli tretje mesto.

Slovenci so vodili pred zadnjim skokom, žal pa so po ponesrečenem nastopu Laniška nazadovali; s 843 točkami so zmagali avstrijski skakalci, poroča STA. V finalni seriji so pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis) pripravili novost, saj so po vsaki skupini skakalci nastopili v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev.

Cene Prevc je v finalu z najboljšo daljavo tekme (135 m) poskrbel za izjemen nastop in po prvi skupini dvignil Slovenijo na drugo mesto. Drugo mesto je slovenska ekipa obdržala tudi po nastopu Petra Prevca (121 m), saj je domačinu Andreju Stekali spodletelo in Avstrijci so z 1,8 točke prednosti prehiteli Slovenijo.

Cene Prevc je v finalu z najboljšo daljavo tekme (135 m) poskrbel za izjemen nastop.

Zajc je kljub težkim razmeram pristal pri 122,5 metra, kar je bilo dovolj, da je Slovenija dosegla celo 13,6 točk prednosti pred Nemčijo na drugem in 24,4 točke pred Avstrijo na tretjem mestu. Lanišek, ki je nastopil kot zadnji na tekmi, pa je tudi v finalu skočil povprečno, 111,5 metra, in sanj o prvi ekipni zmagi po letu 2019 je bilo konec.

Laniškov nastop je vendarle zadoščal za tretje mesto, kar so bile prve ekipne stopničke za Slovenijo po lanski sezoni, ko skakalcem na štirih tovrstnih tekmah ni uspelo priti na zmagovalni oder. Na današnji tekmi je nastopilo devet reprezentanc.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh