Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Nika prva, Ema tretja, Urša četrta

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 31. 12. 2021 / 11:27
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2021 / 18:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Nika prva, Ema tretja, Urša četrta
Nika Križnar je osvojila tretjo zmago v svetovnem pokalu. FOTO: FB Ljubno FIS Ski Jumping World Cup Women

Na kratko: Nika prva, Ema tretja, Urša četrta

Na Ljubnem ob Savinji je potekala premierna tekma silvestrske turneje smučarskih skakalk. Končala se je po željah slovenskih navijačev. Nika Križnar je namreč ugnala vso konkurenco in slavila pred prvo skakalko te zime, Avstrijko Marito Kramer. Tretje in četrto mesto sta osvojili Ema Klinec in Urša Bogataj.

Slovenski uspeh so dopolnile Nika Prevc na 11., Špela Rogelj na 14. ter Jerneja Brecl na 26. mestu. Jutri bo na Ljubnem še ena tekma, kjer bodo slovenske skakalke spet v igri za visoka mesta. M. M.

Novoletnega skoka v morje ne bo

Organizatorji tradicionalnega novoletnega skoka v morje v Portorožu so drugo leto zapored odpovedali dogodek. Ocenili so namreč, da ob pričakovanem številu udeležencev in gledalcev ne bi mogli zadostiti pogojem za izvedbo prireditve. Kot so zapisali organizatorji na svoji spletni strani, bi morali udeleženci pri ogrevanju in vse do skoka v vodo nositi maske. »Iz enega pomola na drugega plavajo brez mask in pri izstopu iz vode ponovno nosijo maske, celotno prizorišče mora biti ograjeno, ogrevalni prostor ograjen in število gledalcev ne sme presegati 750. Glede na pričakovano skoraj pomladansko sončno vreme, ko je v Portorožu 1. januarja na našem dogodku tudi prek 5000 obiskovalcev, je to praktično nemogoče. Tudi ostali ukrepi so milo rečeno, nehumani in neizvedljivi.« Prijavljeni udeleženci lahko svojo startnino prenesejo v leto 2023, zahtevajo vračilo startnine ali jo podarijo društvu in s tem omogočijo nadaljnjo izvedbo športnih dogodkov, so še sporočili. M. M.

V četrtek potrjenih 1892 okužb

V četrtek so pristojne službe potrdile 1892 okužb z novim koronavirusom. Ob opravljenih 5168 PCR-testih delež pozitivnih izvidov predstavlja 36,6 %. V bolnišnicah se zdravi 553 bolnikov, od tega 179 na intenzivni negi, pri čemer je najmlajši bolnik star 27 let. M. M.

Zlata lisica spet v Kranjski Gori

Potem ko so v Mariboru že tretje leto zapored odpovedali ženski tekmi za svetovni pokal v alpskem smučanju, je Mednarodna smučarska zveza (FIS) mariborskim prirediteljem sporočila, da bo veleslalom in slalom 8. in 9. januarja gostila Kranjska Gora, poroča STA. M. M.

Več kot 11.000 migrantov iz Belorusije prek Poljske v Nemčijo

Letos je iz Belorusije prek Poljske v Nemčijo prišlo več kot 11.000 nezakonitih migrantov, poroča STA. Od januarja do julija letos je nemška policija na meji s Poljsko prestregla 26 nezakonitih migrantov, ki so prispeli iz Belorusije. Z avgustom, ko so zabeležili 474 tovrstnih primerov, je to število začelo naraščati. Septembra jih je bilo 2049, oktobra pa 5294. Novembra in decembra so obravnavali še 3400 nezakonitih prehodov migrantov. M. M.

Od rekordnih temperatur do ledenega vrtiljaka

Po poročanju tujih agencij je ameriško zvezno državo Aljasko zajel niz ekstremnih vremenskih pojavov. V nedeljo so denimo na otoku Kodiak na jugu Aljaske izmerili več kot 19,4 stopinje Celzija, kar je najvišja decembrska temperatura. Nato pa je notranjost države zajelo obilno deževje, temu je sledil spust temperature, kar je povzročilo poledico in posledično pravi koas. M. M.



Nalaganje
Nazaj na vrh