Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lazarist Jože Zupančič obhajal zlato mašo v domači župniji

Za vas piše:
Tone Planinšek
Objava: 04. 07. 2023 / 09:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2023 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lazarist Jože Zupančič obhajal zlato mašo v domači župniji
Zlatomašnik Jože Zupančič in ob njem upokojeni nadškof Anton Stres. FOTO: Tone Planinšek

Lazarist Jože Zupančič obhajal zlato mašo v domači župniji

Pred 50 leti je Jože Zupančič bral novo mašo pri sv. Lovrencu na Raki. Letos, 2. julija, pa je obhajal 50 let mašništva, zlati jubilej duhovniške službe, spet v domači župniji. Poleg številnih duhovnikov so se ob oltarju z njim zbrali še sobratje lazaristi in upokojeni nadškof dr. Anton Stres, ki ga je v pridigi tudi nagovoril in med drugim izpostavil njegove vrline.

Ob praznovanju 50-letnice duhovniške službe smo mu iz srca čestitali tudi člani Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov ter se skupaj z njim zahvaljevali Bogu za duhovniško pot ter ponižno in nesebično služenje božjemu ljudstvu, še posebej bolnikom in invalidom.

Biti duhovnik je več kot služba

Letos tudi Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov v Sloveniji praznuje zlati jubilej. V zahvali in čestitki zlatomašniku smo poudarili, da je biti duhovnik več kot služba in več kot poklic. Duhovnik že na zemlji živi in izgoreva za nebesa, zase in za druge. Skupaj je bil z nami na poti od vsega začetka še kot bogoslovec, pozneje je postal prvi duhovni pomočnik Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov. V tistem času je postal tudi urednik Prijatelja in to poslanstvo opravljal do srede leta 1996. Tudi kot urednik Prijatelja, ki je namenjen bolnikom, invalidom in njihovim prijateljem, je znal spodbuditi člane Bratstva, da smo soustvarjali in bogatili Prijatelja s svojo besedo in pričevali s svojim življenjem.

Duhovnik po Jezusovem srcu

Jože Zupančič je zgled skromnega in požrtvovalnega dušnega pastirja. Njegova topla beseda in bližina sta slehernemu človeku v stiski, v težkih trenutkih življenja, dala poguma, da je vstal in hodil, saj je dajal za zgled Jezusa, ki je prav s trpljenjem odrešil svet. Vse to pričuje, da je bil vedno duhovnik po Jezusovem srcu, ki se brezmejno razdaja drugim.

Tudi bolniki in invalidi so lahko misijonarji

Invalidi in trajno bolni smo bili pred petdesetimi leti odrinjeni na rob družbe. Tudi v cerkvah nas ni bilo videti. Vem, da je gospod Jože na svojo novo mašo povabil tudi skupinico invalidov in bolnikov. Na zlato mašo je prav tako povabil več invalidov in bolnih, še posebej tiste, s katerimi je bil bolj povezan pri skupnem misijonskem poslanstvu, saj smo tudi bolniki in invalidi lahko misijonarji ter pričujemo s svojo besedo in življenjem v veri. Za vse, kar je dobrega naredil svojim bratom in sestram naš dragi Jože, prijatelj in brat v Kristusu, se mu zahvaljujemo in želimo božjega žegna!


Nalaganje
Nazaj na vrh