Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lefebvrovci darujejo spravne maše za assiško srečanje

Objava: 06. 10. 2011 / 13:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lefebvrovci darujejo spravne maše za assiško srečanje

Po mnenju članov bratovščine Pija X. je svetovno molitveno srečanje za mir v Assisiju 'škandalozen dogodek'.

V Franciji bo bratovščina sv. Pija obhajala tisoč spravnih maš za popravo 'škandaloznega' svetovnega molitvenega srečanja za mir konec letošnjega oktobra v Assisiju. Namen njihovih bogoslužij je prositi Boga, da do srečanja ne bi prišlo, je napovedal območni vodja bratovščine, Regis de Cacqueray, v enem izmed zapisov na spletni strani lefebvrovcev, http://www.dici.org/. De Cacqueray je namreč prepričan, da bo assiško srečanje svetu prineslo vse kaj drugega kot mir.

Lefebvrovci so se že večkrat izjemno kritično odzvali na vabilo papeža Benedikta XVI. za udeležbo na omenjenem molitvenem srečanju, spominu na prvo tovrstno srečanje, ki ga je pred natanko petindvajsetimi leti sklical Janez Pavel II. (1978-2005).

Vodja bratovščine Pija X., škof Bernard Fellay, je Benedikta XVI. že januarja pozval, naj na assiškem srečanju konec oktobra vsem predstavnikom drugih religij pojasni, da razen prek Kristusa ni nobene druge poti do svetosti in naj se vsi spreobrnejo.

De Cacqueray je še napovedal, da bodo v bratovščini obhajali tudi tristotrideset bogoslužij, s katerimi 'se nameravajo odkupiti za triintrideset bogokletnih gledaliških predstav' po številnih francoskih mestih. Boga bodo prosili, naj te predstave sploh ne bodo uprizorjene, je pojasnil De Cacqueray.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh