Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepota posvečenega življenja [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 02. 02. 2021 / 13:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2021 / 15:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lepota posvečenega življenja [VIDEO]

Lepota posvečenega življenja [VIDEO]

Oglejte si nekaj utrinkov, kako posvečeno življenje živijo slovenske redovnice.

Dan posvečenega življenja 2018. FOTO: Tatjana Splichal.


Na svečnico, 2. februarja, smo obhajali tudi dan posvečenega življenja. V nadaljevanju si oglejte nekaj video utrinkov, kako lepoto posvečenega življenja živijo redovnice v Sloveniji.

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so redovnice, ki v duhu sv. Frančiška Asiškega živijo evangelij v skupnosti in služijo bližnjim. Ob dnevu posvečenega življenja so objavile videoposnetek z naslovom V hvaležnosti za klic. Božja Beseda in Marijin zgled, kako ji je sledila, sta v ozadju vsakega redovniškega poklica. Zato sestre prosijo Nebeško Mater: »Marija, vzornica darovanja, izprosi nam darovanje čistega srca, v blagor Cerkve in vsega sveta.«



Sestra Klara Jarc, ki je 10. januarja 2021 izrekla večne zaobljube, je napisala in uglasbila pesem z naslovom Moje darovanje.



Prisluhnile še pričevanju sestre Anie Walaszek, ki je po rodu Poljakinja, pripada pa redu Frančiškank Marijinih misijonark. Zaupala nam je, na kakšen način jo je vodil Jezus, da se je odločila Njemu podariti svoje življenje. Jezus ji je dal spoznati, da želi, da postane redovnica, ona pa je takoj začela iskati izgovore. Ta Jezusova želja se ji je zdela prevelika, zato mu je predlagala drugo rešitev. »Rade volje postanem katehistinja. Saj je to skoraj isto,« se danes v smehu spominja sestra Anja.

Ko pa se je dokončno odločila za redovniški poklic, jo je preplavil mir in občutek, da je ta pot res prava zanjo. V spodnjem videu preverite, kakšno vlogo je imel v njeni poznejši odločitvi za redovniški poklic žrebiček, za katerega je sestra Anja v otroštvu skrbela in ki je nekoč nenadoma hudo zbolel.




Preberite še:
- Svečnica
- Dan posvečenega življenja
- Čistost pri posvečenih osebah

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh