Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letno srečanje Slovenskega bibličnega gibanja

Objava: 17. 11. 2011 / 10:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letno srečanje Slovenskega bibličnega gibanja

Slovensko biblično gibanje je gibanje znotraj katoliške Cerkve, ki si prizadeva, da bi bil dostop do svetopisemskega besedila na široko odprt.

V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti in v dvorani veroučnih učilnic bo v soboto, 19. novembra 2011, od 9. ure dalje potekalo letno srečanje Slovenskega bibličnega gibanja sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Na srečanju bo na temo 'Mesto reveža v dekalogu' predaval prof. teologije in zgodovine Samo Skralovnik, nato pa bosta sledila pogovor v skupinah in plenum. Ob 12. uri bo sveta maša in podelitev potrdil tistim, ki so končali letnik ali celoten KDST. Ob 14.30 bo občni zbor, kjer bodo obravnavali poročilo o delu odbora Slovenskega bibličnega gibanja, ki ga bo predstavila predsednica s. dr. Snežna Večko OSU. Ob koncu bo predstavitev poročil o delu po škofijah. Ob 15. uri bodo udeleženci romali v Turnišče. Podrobnejši program je dostopen na spletni strani SBG (http://sbg.rkc.si/?id=41&fmod=0).

O Slovenskem bibličnem gibanju

Slovensko biblično gibanje je gibanje znotraj katoliške Cerkve, ki si po besedah, zapisanih v dogmatični konstituciji O Božjem razodetju drugega vatikanskega cerkvenega zbora (1963–1965) prizadeva, da bi bil dostop do svetopisemskega besedila na široko odprt. S tem namenom Sveto pismo predstavljajo širokemu krogu ljudi. Posebej verujočim pomagajo, da ga zavestno sprejemajo kot Božjo besedo znotraj živega izročila celotne Cerkve. Prvo vseslovensko srečanje Gibanja je bilo 9. oktobra 1993 s srečanjem svetopisemskih ali bibličnih skupin na Sveti gori pri Gorici. 26. oktobra 1993 je njegovo ustanovitev potrdila Slovenska škofovska konferenca.

Dodatne informacije dobite na spletni strani: http://sbg.rkc.si/?mod=0.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh